Sport

Federer speelt in afscheidswedstrijd samen met Nadal

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Federer speelt in afscheidswedstrijd samen met Nadal

Tennislegende Roger Federer kondigde vorige week al zijn afscheid aan van de sport. Niet veel later sprak Federer zijn wens uit om nog een keer samen te spelen met zijn rivaal, Rafael Nadal, en die wens komt nu tijdens de Laver Cup in vervulling. Het wordt zijn laatste wedstrijd als prof.

Dubbelspel

De organisatie van de Laver Cup heeft vandaag bevestigd dat Federer in het dubbelspel in actie komt samen met Nadal. Vrijdagavond nemen de twee het op tegen de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe. De dubbelpartij wordt het enige optreden van de afzwaaiende Federer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fitheid

Het was in eerste instantie nog onduidelijk of Federer in actie zou komen, aangezien de 41-jarige Zwitser niet fit genoeg is om een enkelpartij te spelen. Volgens de regels van het evenement moeten alle spelers eigenlijk in ieder geval een enkelpartij spelen.

"Ik maakte me een beetje zorgen over de regels. Dit is toch een officieel ATP-toernooi en ik wil niet rommelen met de reglementen", zei Federer op de persconferentie. "Maar ik ken mijn limieten en ik kan alleen uitkomen in het dubbelspel."

Voorbeeld

Eerder sprak Federer al zijn wens uit om samen met zijn grote rivaal zijn tennisloopbaan af te sluiten. "We hebben zo lang met elkaar gestreden op de baan. Altijd hebben we respect voor elkaar gehad. Daarmee zijn we een mooi voorbeeld voor de sportwereld, en misschien ook voor de wereld daarbuiten", aldus Federer.

Ster advertentie
Ster advertentie