Sport

Feyenoord-fans plagen koning met gigantisch spandoek bij Paleis Soestdijk

foto: Twitter: @fr12nl / ANPfoto: Twitter: @fr12nl / ANP
  1. Newschevron right
  2. Feyenoord-fans plagen koning met gigantisch spandoek bij Paleis Soestdijk

Tientallen Feyenoord-fans hebben met een ludieke actie de aandacht opgeëist van koning Willem-Alexander. De supporters hingen een groot spandoek op bij Paleis Soestdijk om de winst van de landstitel in te peperen bij de koning, die onlangs bekendmaakte voor Ajax te zijn.

Koning is Ajax-fan

Koning Willem-Alexander maakte in aanloop naar Koningsdag bekend dat hij supporter van Ajax is. "Ik moet op alle vlakken neutraal zijn in mijn leven, behalve bij voetbal", vertelde hij in de podcast Door de ogen van de Koning. Zijn opmerking bracht een groep vrienden uit Baarn op ideeën: bij een eventuele landstitel wilden de Feyenoord-fans een ludieke verwijzing maken naar de uitspraken van de koning.

40 meter lang spandoek

In gesprek met RTV Utrecht laten de Feyenoorders weten dat het idee ontstond in een kroeg. Een van de mannen werkt in een drukkerij en kon ervoor zorgen dat er een spandoek van 40 meter gedrukt werd. Het rood-witte doek met de tekst 'Feyenoord vorstelijk landskampioen 2023' werd direct na de overwinning tegen Go Ahead Eagles bij Paleis Soestdijk opgehangen.

Ook andere fans kregen lucht van de actie en gingen naar het paleis toe om een foto te scoren bij het spandoek. Dat geldt ook voor de Baarnse burgemeester Mark Röell, die in Rotterdam geboren is en Feyenoord-supporter is. De eigenaren van Paleis Soestdijk konden minder hard lachen om de ludieke actie. Het spandoek werd maandagochtend direct weggehaald.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paleis Soestdijk

Hoewel Paleis Soestdijk niet meer in handen is van de Nederlandse Staat kozen de supporters er toch voor om het spandoek daar op te hangen. Soestdijk ligt namelijk op fietsafstand van Baarn. Het paleis is het voormalige onderkomen van oud-koningin Juliana en prins Bernhard en werd in 2017 voor zo'n 1,7 miljoen euro verkocht aan een vastgoedmaatschappij.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie