Sport

KNVB start onderzoek naar racistische spreekkoren MVV richting voetballer Issa Kallon

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. KNVB start onderzoek naar racistische spreekkoren MVV richting voetballer Issa Kallon

De KNVB is een onderzoek gestart naar aanleiding van racistische spreekkoren bij MVV Maastricht. Tijdens de verloren thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Cambuur Leeuwarden (1-7) werd voetballer Issa Kallon door een deel van de supporters van MVV racistisch bejegend.

'Signaal van de groep'

Cambuur-trainer Henk de Jong hoorde de racistische spreekkoren richting zijn speler Kallon vanaf de zijlijn en vertelde tegenover Omrop Fryslân wat er in de kleedkamer gebeurde tijdens de rust. "We hebben het er even over gehad, want hij zat er wel even mee. Issa is een prachtig mens, een fantastische jongen. Dat raakte hem." In overleg met de scheidsrechter en de spelers van Cambuur werd uiteindelijk toch besloten om de wedstrijd door te spelen. "De jongens, met Jarchinio Antonia voorop, zeiden: 'Nee, wij willen gewoon spelen'. Dat is een signaal van de groep."

'Geen negatief woord over MVV'

De KNVB is naar aanleiding van dit incident een onderzoek gestart. MVV maakte meteen bekend alle medewerking te zullen verlenen. "Mocht bewezen worden dat er inderdaad sprake was van racisme, dan neemt MVV Maastricht daar stellig afstand van. Dat hoort niet thuis in ons stadion", laat algemeen directeur Erik Noor weten.

De Jong verwijt MVV niets en wil duidelijk maken dat dit soort trieste taferelen losstaan van de club. "Geen enkel negatief woord over MVV, dat is een prachtige club. De mensen die dit doen, zijn niet goed wijs."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie