Sport

PSV krijgt 20.000 euro boete voor veldbestormer en moet deel tribune leeg laten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. PSV krijgt 20.000 euro boete voor veldbestormer en moet deel tribune leeg laten

PSV moet van de Europese voetbalbond UEFA een geldboete van 20.000 euro betalen voor het incident met de zogenoemde 'veldbestormer' Dylano K. tijdens de thuiswedstrijd tegen Sevilla. Daarnaast moet de club een deel van de oosttribune, het vak achter het doel, bij de eerstvolgende thuiswedstrijd leeg houden. Dat nieuws heeft de Eindhovense voetbalclub gisterenavond in een verklaring bekendgemaakt.

PSV-supporters de dupe

De algemeen directeur van PSV, Marcel Brands, baalt er vooral van dat een deel van de PSV-fans de volgende wedstrijd nu niet bij kan wonen. Het gaat namelijk om wel 851 plaatsen die straks leeg moeten blijven. "We vinden het erg vervelend dat een deel van de PSV-supporters de dupe is van de misdraging van een individu." De geldboete vindt Brands het probleem van Dylano. "We gaan dan ook proberen om de geldboete op hem te verhalen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De veldbestorming

PSV-supporter Dylano bestormde vorige maand vlak voor het laatste eindsignaal van de thuiswedstrijd tegen Sevilla het veld en zocht Sevilla-doelman Marko Dmitrovic op. Hij viel Dmitrovic eerst in zijn rug aan, om vervolgens voor hem te gaan staan, hem uit te dagen en hem in zijn gezicht te slaan.

De keeper van Sevilla reageerde adequaat op de bizarre aanval en verdedigde zichzelf goed. Dmitrovic hield de veldbestormer relatief beheerst op de grond totdat andere spelers hem kwamen helpen en stewards hem in de kraag konden vatten. Meerdere beveiligers voerden de man vervolgens van het veld af. Na de wedstrijd bleek dat Dylano een stadion- en gebiedsverbod had en helemaal niet bij de wedstrijd aanwezig had mogen zijn.

Stadionverbod

Dylano heeft van PSV nogmaals een stadionverbod gekregen, maar ditmaal van wel 40 jaar. Hiermee is hij dus tot zeker 2063 niet welkom in het stadion van de Eindhovense club. Daarnaast mag hij de komende twee jaar niet in het gebied rondom het stadion komen. Van justitie heeft Dylano K. een celstraf gekregen van drie maanden, waarvan één maand voorwaardelijk. Hij moest zijn straf direct uitzitten, met een proeftijd van twee jaar.

Bier op het veld

Helaas voor PSV zijn de sancties vanwege de veldbestormer nog niet alles. De club heeft recent namelijk ook een geldboete van 9.375 euro gekregen van de Europese voetbalbond, omdat er tijdens een wedstrijd bier op het veld is gegooid door meerdere PSV-supporters. Deze boete gaat de club naar alle waarschijnlijkheid wel zelf moeten betalen.

Ster advertentie
Ster advertentie