Sport

PSV-supporters niet welkom tegen Ajax vanwege antisemitische spreekkoren

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. PSV-supporters niet welkom tegen Ajax vanwege antisemitische spreekkoren

De eerstvolgende wedstrijd tussen Ajax en PSV in de Johan Cruijff Arena zal zonder PSV-supporters gespeeld worden. Dat heeft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema middels een brief aan PSV-directeur Marcel Brands laten weten. Tijdens de laatste wedstrijd tussen de twee ploegen in strijd om de Johan Cruijff Schaal (3-5 winst door PSV) maakten de supporters uit Eindhoven zich schuldig aan antisemitische spreekkoren.

Spreekkoren en doodsverwensingen

Het is niet de eerste keer dat PSV-supporters antisemitische spreekkoren zingen in een wedstrijd tegen Ajax. Volgens Halsema is de maat vol. "Ondanks herhaalde waarschuwingen, werden tijdens de wedstrijd opnieuw door een grote groep PSV-supporters massaal en langdurige (antisemitische) spreekkoren, kwetsende liederen en zeer onsmakelijke verwensingen aan een aantal Ajax spelers ten gehore gebracht."

Burgemeester Halsema legt in haar brief uit dat vanaf 2017 bij iedere wedstrijd sprake is geweest van spreekkoren als 'alle joden aan het gas'. Verder zouden er tijdens de laatste ontmoeting tussen de teams ook doodsverwensingen aan Ajax-spelers Mohamed Ihattaren en Steven Bergwijn, die in het verleden beiden uitkwamen voor PSV, hebben geklonken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen PSV-supporters

De aankomende competitiewedstrijd tussen Ajax en PSV in de Johan Cruijff Arena zal op 6 november gespeeld worden. Bij deze editie zijn er in ieder geval geen PSV-supporters welkom. Na de wedstrijd zal er gekeken worden of de fans bij toekomstige duels wel weer welkom zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie