Sport

Steven Bergwijn reageert: "Ik heb nooit geweigerd om voor PSV te spelen"

foto: Instagram: Steven Bergwijn
  1. Newschevron right
  2. Steven Bergwijn reageert: "Ik heb nooit geweigerd om voor PSV te spelen"

PSV speelt vanmiddag om 16:45 uur zonder Steven Bergwijn tegen FC Twente en dat komt volgens Voetbal International door verregaande interesse in hem van de Engelse voetbalclub Tottenham Hotspur. De voetballer verwijst deze berichten naar sprookjesland, want volgens hem klopt er helemaal niets van.

Update

UPDATE 22:00 UUR: Steven Bergwijn heeft enkele uren na de wedstrijd van PSV ontkend dat hij geweigerd zou hebben om te spelen. Op zijn socials zegt de voetballer: "Er is een hele hoop over mij geschreven. Er is niets van waar. Ik heb nooit geweigerd voor PSV te spelen en dat zou ik ook nooit doen. Ik ben een jongen van de club en PSV zit in mijn hart."

"Matennaaier, rat en slang"

Steven Bergwijn vertelt in dezelfde video ook hoe de vork wél in de steel zit: "Ik heb trainer Ernest vandaag gebeld dat er dingen spelen. Hij heeft mij toestemming gegeven en succes gewenst. Alles is netjes volgens plan gegaan. Ik vind het jammer dat ik naar buiten word gebracht als een matennaaier, rat of slang. Nogmaals PSV zit in mijn hart. Ik heb alles volgens plan en netjes gedaan. En nogmaals: ik heb nooit geweigerd voor PSV te spelen."

Kane en Eriksen

Eerder vandaag schreven De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad al dat Tottenham achter de 22-jarige vleugelspeler aan zit. Voor Tottenham Hotspur zou Steven Bergwijn een mooie aankoop kunnen betekenen nu hun topspits Harry Kane lange tijd uitgeschakeld is en Christian Eriksen ieder moment kan vertrekken. Bergwijn stond vorig jaar nog in schijnwerpers bij Sevilla, maar die weigerden te voldoen aan de vraagprijs van PSV. Daarna verlengde de Nederlands international zijn contract in Eindhoven. Het nieuwe contract van Steven Bergwijn loopt tot 2023 bij PSV, maar de vraag is of hij dat zal uitdienen.

Verloren seizoen

Voor PSV lijkt het seizoen al vroegtijdig voorbij nu ze twaalf punten achterstaan op koploper Ajax. Trainer Mark van Bommel werd al ontslagen, in Europa liggen ze eruit en donderdag bleek ook NAC Breda een maatje te groot in de TOTO KNVB Beker. Misschien dat Steven Bergwijn wel succes heeft bij Tottenham, maar ook de club waar José Mourinho trainer is, heeft het moeilijk.

Ster advertentie
Ster advertentie