Sport

Wonderkind Rayan Cherki (16) steelt de show bij afwezigheid Memphis

1. Newschevron right
  2. Wonderkind Rayan Cherki (16) steelt de show bij afwezigheid Memphis

Memphis Depay is zwaar geblesseerd en zal daardoor maanden niet kunnen voetballen, maar gelukkig heeft zijn voetbalclub Olympique Lyon nog meer goede voetballers in huis. De zestienjarige Rayan Cherki is daar een van. De Franse Algerijn was zaterdagavond de grote ster van het team in de bekerwedstrijd tegen Nantes met twee doelpunten en twee assists.

Doelpunten en assists

Al in de tweede minuut was het raak voor Olympique Lyon tegen Nantes. Rayan Cherki kwam een-op-een te staan met Nantes-doelman Alban Lafont en schoot de bal beheerst binnen. Nog geen zeven minuten later scoorde het wonderkind opnieuw. Na een pass van ex-Ajacied Bertrand Traoré schoot hij de bal weer langs Lafont voor de 0-2. Daarna deelde Cherki cadeautjes uit, want de assist van de 1-3 en de 1-4 kwamen van de voeten van Rayan. Olympique Lyon won uiteindelijk met 3-4 uit bij Nantes.

Clubs azen op Cherki

Het talent van Rayan Cherki is andere clubs ook al opgevallen na zijn goede optredens in het jeugdelftal van Olympique Lyon. In de zomer probeerden Barcelona, Bayern München, Manchester City en Juventus hem over te nemen. De Franse club stak daar een stokje voor door hem een contract tot 2022 aan te bieden.

Cherki was overigens niet het enige wonderkind dat zaterdagavond alle aandacht trok. Supertalent Erling Braut Haaland begon op de bank bij zijn nieuwe club Borussia Dortmund en liet direct van zich gelden toen hij in mocht vallen bij een 3-1 achterstand. De jonge Noor die voor twintig miljoen euro werd overgenomen van RB Salzburg, scoorde binnen twintig minuten een hattrick en kantelde de wedstrijd tegen Augsburg.