Sport

Ziyech openhartig in AD: "Ik heb mensenkennis en houd niet van neppe mensen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ziyech openhartig in AD: "Ik heb mensenkennis en houd niet van neppe mensen"

Hakim Ziyech is een van de meest besproken voetballers uit de eredivisie. Dat er ook vaak kritiek op hem is, kan hem niet schelen. Dat vertelt de voetballer in een openhartig interview met het AD. De 26-jarige Ajax-speler vindt dat er de voetballerij steeds meer neppe mensen rondlopen.

Poppenkast

"In de voetballerij lopen veel neppe figuren rond. Ik vertrouw dan ook maar weinig mensen. Het is een grote poppenkast en dat wordt steeds erger", vertelt Ziyech aan het AD. De meningen van die 'neppe figuren' kunnen hem echter niet raken. ,"Alleen mijn directe omgeving kan me raken. Als zij kritisch zijn, neem ik het direct aan.’’

Clowns

Neppe mensen kan Ziyech er dankzij zijn mensenkennis meteen uithalen. "Ik heb een bepaalde antenne waarmee ik binnen één gesprek precies kan filteren wie echt en wie nep is", vertelt hij "Mensen die me nooit spreken, niet dagelijks meemaken, maar wel roepen hoe ik in ­elkaar steek. Die mensen noem ik clowns. Ze willen een kunstje opvoeren, zonder echte kennis."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gebruiksaanwijzing

Ziyech spreekt in het interview ook nog over de vooroordelen die er over hem bestaan. "Ik heb een gebruiksaanwijzing, maar slechts weinig mensen zijn in staat om die goed te lezen. Dat ligt ook weleens aan mezelf, ik ben soms moeilijk te peilen.’’ De voetballer vertelt dat hij geen zin heeft om populair te doen of te acteren. "Soms verwachten mensen dat wel van me, maar zo zit ik niet in elkaar. Niemand gaat mij zeggen wat ik moet doen, nooit."

Vertrouwen

Als Ziyech iemand vertrouwt, vertrouwt hij diegene blind. De Ajax-speler, die zichzelf een gevoelsmens noemt, heeft een kleine cirkel van vrienden en familie om zich heen met wie hij alles deelt. Buitenstaanders vindt hij lastiger toe te laten. "Hoe vaak mensen me wel niet benaderen, het is net iets ‘te’ nu het goed gaat. Dan krijg ik direct argwaan. Waar waren ze toen het minder ging? Door de mindere periode bij Ajax heb ik veel gezichten om me heen zien veranderen. Ook van mensen van wie ik het niet had verwacht. Ik noem geen namen, maar als die nu opeens weer contact opnemen, hoeven ze niets te verwachten van me.’’

Ster advertentie
Ster advertentie