Sport

UEFA-voorzitter Ceferin: "knock-outsysteem interessanter dan twee wedstrijden"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. UEFA-voorzitter Ceferin: "knock-outsysteem interessanter dan twee wedstrijden"

De afgelopen Europa League- en Champions League-duels bestonden uit één wedstrijd. Geen heen- en returnwedstrijden, maar een knock-outwedstrijd. Daardoor leken de laatste fases van de prestigieuze toernooien spannender dan ooit. Daar denkt de UEFA nu ook hetzelfde over.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Interessanter"

UEFA-voorzitter Aleksandar Ceferin vindt de huidige opzet met knock-outsysteem zelfs zo tof, dat dit experiment dat door de coronacrisis is ontstaan, hem is bevallen. "Dit systeem met één wedstrijd komt interessanter over op mij dan het systeem met twee wedstrijden", zegt hij. "Het is een van de interessante dingen die ontstaan is tijdens deze pandemie. We moesten deze keuze maken, maar we zien nu dat het een heel erg interessant systeem is."

Eindtoernooi

Ceferin zegt dat de Europese voetbalbond gaat nadenken over de laatste fase van het toernooi en dat het zeker besproken zal worden in de volgende vergadering. En de argumenten voor het knock-outsysteem zijn positief: "Als je een wedstrijd speelt, dan moet een club scoren als ze een tegendoelpunt hebben geïncasseerd." Misschien krijgen we dan volgend jaar weer zo'n spannend eindtoernooi waarin clubs maar één kans hebben om door te gaan, in plaats van twee.

Ster advertentie
Ster advertentie