Sport

Erik ten Hag verlengt contract bij Ajax

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Erik ten Hag verlengt contract bij Ajax

Erik ten Hag heeft zijn contract verlengd bij Ajax. Dat laat de Amsterdamse club vrijdag weten. Met het nieuwe akkoord blijft de trainer tot 30 juni 2023 aan de club verbonden.

Serieuze interesse uit buitenland

De contractverlenging komt ietwat als een verrassing. Ten Hag werd in de afgelopen dagen namelijk in verband gebracht als topkandidaat voor het trainerschap bij het Engelse Tottenham Hotspur. Daar had hij de onlangs ontslagen José Mourinho kunnen opvolgen, maar dat gaat dus niet gebeuren. "Ik weet wat ik hier heb en welke doelen we hebben. Ook weet ik hoe we de volgende stappen kunnen zetten. Ik ben hier gelukkig", laat Ten Hag via de website van Ajax weten.

Successen doorzetten

Sinds zijn debuut in 2018 als trainer van Ajax heeft Ten Hag veel successen geboekt. Zo won hij een landstitel, twee KNVB bekers en een Johan Cruijff Schaal. Ook greep hij in 2019 met Ajax net naast een finaleplek in de Champions League door in de laatste seconde met 2-3 te verliezen van Tottenham.

Ten Hag geeft aan door te willen gaan met het brengen van succes naar Amsterdam. "We zijn heel blij om er een vervolg aan te geven", zegt hij. "We willen de lat nog hoger leggen en verder werken aan een succesvol, maar ook attractief Ajax."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie