Sport

Nasser El Khayati had graag met Marokko op Afrika Cup gestaan

  1. Newschevron right
  2. Nasser El Khayati had graag met Marokko op Afrika Cup gestaan

Voetballer Nasser El Khayati heeft een topseizoen achter de rug en inmiddels staat de spelmaker van ADO Den Haag in de belangstelling van diverse clubs uit het buitenland. Toch baalt de 30-jarige Rotterdammer dat hij nu niet met Marokko op de Afrika Cup staat. “Ik heb een geweldig seizoen gedraaid. Als ik een plaats in het nationale elftal van Marokko verdiende dan was het nu”, zegt El Khayati in de FunX-podcast Afrika Cup Fanclub.

Marokkaans elftal

Het zou een bekroning zijn op het seizoen van El Khayati om nu deel te nemen met Marokko aan de Afrika Cup. Hij heeft de droom om ooit te spelen voor de Leeuwen van de Atlas nog niet opgegeven. “Ik heb nog altijd de ambitie om voor Marokko te spelen. Helaas mis ik nu de Afrika Cup. Ik baal er wel van, want eerlijk gezegd had ik wel verwacht dat ik erbij zou zitten”, vervolgt El Khayati.

Ondanks dat de oud-speler van onder andere Burton Albion en Queens Park Rangers niet is geselecteerd door bondscoach Hervé Renard volgt hij Marokko op de voet. “Ik volg alle wedstrijden van Marokko. Niemand had verwacht dat Marokko zich zouden kwalificeren voor het WK in 2018 in Rusland. Nu met negen punten uit drie wedstrijden op de Afrika Cup doen ze het uitstekend. De wedstrijden verliepen moeizaam, maar het resultaat telt”, meent El Khayati.

Bondscoach Hervé Renard

De huidige bondscoach van Marokko, de Fransman Hervé Renard, won al twee keer eerder de Afrika Cup met Zambia en Ivoorkust. “Hij heeft een goede staat van dienst, anders had de Marokkaanse bond hem ook niet aangesteld. Marokko is een lastig elftal met veel technisch begaafde spelers. Het is voor een trainer zaak om een eenheid te smeden van dit elftal, zonder El Khayati”, zegt hij met een knipoog.

“De Afrika Cup is vaak een fysiek toernooi. Het sterkste team wint.” El Khayati zou dolgraag Noussair Mazraoui zien spelen. “Mazraroui speelde uitstekend dit seizoen bij Ajax en heeft ervaring in de Champions League. Hij is bij Ajax ploeggenoot van Hakim Ziyech. Zeker op de rechterflank hadden Mazraoui en Ziyech een perfect duo geweest.”

Transfer

Inmiddels draait de transfermarkt op volle toeren en wordt El Khayati gelinkt aan een aantal clubs. De kans is zeer klein dat de aanvallende middenvelder volgend seizoen nog is te bewonderen in de Eredivisie. “Ik heb nog nergens mijn handtekening gezet. Het buitenland is zeker een optie, maar een Nederlandse club sluit ik ook niet uit.” Kiest hij voor de sportieve uitdaging of de financiële zekerheid? Volgens de Rotterdammer maakt zijn keuze niks uit met het oog op het Marokkaans elftal.

“In dit Marokko spelen ook zeven of acht jongens in competities uit het Midden-Oosten. De bondscoach zal dus ook die competities in de gaten moeten houden.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Favoriet

Kameroen is de huidige titelverdediger, maar de formatie van bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert draait vooralsnog stroef. “Kameroen zit er nog niet lekker in en ze zijn met een beetje geluk door naar de knock-outfase. Voor mij is Senegal een echte favoriet. Zij hebben een ijzersterk middenveld en ze hebben met Sadio Mané een geweldige spits in huis. Ook Algerije heeft een goede ploeg met spelers als Riyad Mahrez, Islam Slimani en Sofiane Feghouli. Al met al hoop ik natuurlijk dat Marokko de Afrika Cup wint”, besluit El Khayati zijn verhaal.

Luister nu de hele podcast met Nasser El Khayati

{podcast "AFRIKA CUP FANCLUB MET NASSER EL KHAYATI OVER HET MAROKKAANS ELFTAL" url="https://content1b.omroep.nl/urishieldv2/l27m106154150b2ae0cb005d1f4368000000.81b19818010003efd45b22ea79353f55/portal/podcast/npofunx/afrika-cup-fanclub/2019/07/npofunx_afrika-cup-fanclub_20190705_afrika-cup-fanclub-met-nasser-el-khayati-over-het-marokkaans-elftal_JO0RPC.mp3" }
Ster advertentie
Ster advertentie