Sport

Mohamed Ihattaren kiest voor het Nederlands elftal

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mohamed Ihattaren kiest voor het Nederlands elftal

PSV-speler Mohamed Ihattaren heeft zich beschikbaar gesteld voor het Nederlands elftal. Hij kon ook kiezen voor Marokko, maar geeft Oranje toch de voorkeur. De voetballer stelde de keuze al eerder uit, door de situatie rondom zijn vader, die vorige maand is overleden.

Nederlands elftal

"Ik heb er lang over nagedacht en heb ook veel met mijn familie overlegd", zegt Ihattaren. "Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen." De PSV'er zegt dat de KNVB altijd veel voor hem heeft gedaan in de vertegenwoordigende jeugdelftallen: "Ik heb daar alles doorlopen en dat maakt het ook moeilijk om weg te gaan. Sinds Onder 14 speel ik al in het Oranje en ik heb met Onder 17 nog het EK gewonnen. Het is mooi dat ik dat voort kan zetten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meteen bij Oranje

Bondscoach Ronald Koeman zegt dat hij talenten zoals Ihattaren wil behouden voor het Nederlands voetbal en zou hem het liefst ook inzetten: "Ik heb na dit weekeinde contact met hem. Als hij zegt: ik wil nog rust na het overlijden van mijn vader, dan nodig ik hem pas in maart uit. Als hij zegt: ik ben weer fris, dan haal ik hem er vrijwel zeker meteen bij." PSV-trainer Mark van Bommel zegt dat hij regelmatig met Ihattaren heeft gesproken over de keuze die hij had, maar de oud-international zegt ook dat hij Mo niet heeft geprobeerd te beïnvloeden in zijn keuze: "Dat zijn mooie gesprekken waarin ik hem geen richting op heb geduwd, maar waarin ik hem zelf laat nadenken wat positief en negatief is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie