Video

Mohamed Ihatteren: "Ik blijf nu liever hier, ondanks interesse van buitenlandse clubs"

  1. Newschevron right
  2. Mohamed Ihatteren: "Ik blijf nu liever hier, ondanks interesse van buitenlandse clubs"

Mohamed Ihatteren is net zeventien en heeft op 16-jarige leeftijd zijn eerste profcontract bij PSV getekend. Hoewel de jonge voetballer in Eindhoven woont, komt hij uit de Utrechtse wijk Kanaleneiland. En daarom doet hij graag wat terug voor zijn buurt. Dat vertelde hij aan reporter Laila in een nieuwe aflevering van Het Pleintje Van.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik zou graag hier in deze straat mijn eigen veldje willen openen en sportschool waar de jongeren uit de wijk hun ding kunnen doen. Ik vind het belangrijk dat jongeren bezig zijn, vooral hier in deze wijk, zodat ze niet de verkeerde kant opgaan. Als je ergens goed in bent, benut het."

fc houten

Mo begon bij FC Houten, die hem in eerste instantie niet wilde aannemen. Niet omdat hij niet goed was, maar omdat Mo zich te laat had ingeschreven. Maar toen gebeurde dit: "M'n broer vroeg of ik toch een training mocht meedoen. Vanuit daar was de keus aan hen of ze me wel of niet wilden hebben. Toen ik eenmaal een training had gedaan, was ik meer dan welkom."

veel interesse

Toen Mo acht jaar was, toonde PSV interesse. Ondanks dat ook clubs als Ajax, FC Utrecht en Feyenoord belangstelling in hem hadden, koos hij voor PSV. Inmiddels doet hij het zo goed, dat andere grote buitenlandse clubs als Leipzig City, Manchester United en Chelsea hem ook graag willen hebben. Hoewel Mo ervan droomt om uiteindelijk in de Engelse of Spaanse competitie te spelen, probeert hij eerst een grote man bij PSV te worden.

"Ik wil via de voordeur vertrekken."

Maar dat is niet het enige, want familie en de gezondheid van zijn vader heeft hij ook meegenomen in zijn overweging om niet in te gaan op buitenlandse clubs. "Ik heb mijn zus, broers en ouders allemaal dichtbij wonen. Mijn moeder zei ook: geld is niet het belangrijkste. Mijn vader leeft gelukkig nog, want hij was ook een tijdje ziek. Als je ziet wat hij heeft meegemaakt, dan besef je dat geld niet alles is. Gezondheid gaat voor alles. Dat was voor mij ook echt een belangrijke reden om voorlopig hier te blijven. En als ik ooit wegga, dan gaan mijn ouders met me mee."

instagram = afleiding

De band die Mo met zijn familie heeft is tight. Zo is zijn vader vaak als eerste bezoeker in het stadion wanneer hij moet voetballen, delen Mo en zijn moeder hun liefde voor de sport en zijn broers, daar is hij bijna altijd mee samen. Eentje beheert zelfs zijn Instagram.

"Toen ik bij de eerste kwam voetballen, kwamen mensen naar me toe en vroegen me om een Instagrampagina aan te maken. Toen zei ik tegen m'n broer: maak het maar, ik heb er niet zoveel mee. Teveel afleiding hè, lekker rustig blijven," vertelt Mo lachend.

Marokkaanse waterput

Behalve een glorieuze voetbalcarrière en dromen om iets voor de wijk Kanaleneiland te betekenen, zet Mo zich ook graag in voor armen in Marokko. Zo heeft de jonge Utrechter onlangs nog een waterput laten bouwen in de buurt waar zijn vader opgroeide. Het is zijn streven om meer te zijn dan een voetballer alleen, maar echt iets mee te geven aan de mensen om hem heen.

"Mijn leven is pas geslaagd als ik goede doelen kan helpen."

Ster advertentie
Ster advertentie