Sport

'Ziyech op weg naar Galatasaray voor laatste deel van medische keuring'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. 'Ziyech op weg naar Galatasaray voor laatste deel van medische keuring'

Het gerucht gaat dat Hakim Ziyech zeer binnenkort een contract zal tekenen bij Galatasaray. Volgens de Italiaanse journalist Rudy Galetti zou de Nederlands-Marokkaanse voetballer al onderweg zijn naar Turkije.

Deal toch niet afgeketst

Afgelopen woensdagavond claimde Wilfred Genee live tijdens de uitzending van Vandaag Inside dat de transfer van Ziyech naar Galatasaray niet door zou gaan. De presentator zou van een bron hebben vernomen dat de Chelsea-speler niet door de medische keuring kwam bij de Turkse club.

Kort na de uitzending kwam Galetti echter met nieuws over de transfer dat de uitspraken van Genee tegenspreekt. Zo zegt de transferexpert dat Ziyech dat "het eerste deel van Ziyechs medische keuring goed verliep ondanks de geruchten". Donderdagochtend staat het laatste deel van zijn medische keuring gepland. "Zoals ik eerder zei zal Hakim, als alles goed gaat, naar Turkije vliegen om het contract te ondertekenen", aldus Galetti.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mislukte transfers

Het is niet de eerste keer dat Ziyech in verband wordt gebracht met een transfer. De 30-jarige voetballer leek eerder op weg te zijn naar Paris Saint-Germain, maar zag de overstap niet doorgaan vanwege een 'computerstoring' op het moment dat de transfermarkt sloot. Deze zomer was hij ook al dicht bij een transfer naar het Saoedische Al-Nassr. De deal werd echter afgeketst omdat hij niet door de medische keuring kwam vanwege een knieprobleem.

Overbodig

Ziyech maakte halverwege 2020 de overstap van Ajax naar Chelsea. De international stond in het begin regelmatig in de basis, maar werd nooit een vaste basisspeler. Sinds de komst van coach Mauricio Pochettino lijkt Ziyech zelfs overbodig te zijn geworden voor de Londense club. Zo ging hij niet mee op oefencampagne en kreeg hij geen rugnummer.

Ster advertentie
Ster advertentie