Sport

Suriname sluit Gold Cup af met historische eerste zege ooit op eindtoernooi

1. Newschevron right
  2. Suriname sluit Gold Cup af met historische eerste zege ooit op eindtoernooi

Suriname heeft deelname aan de Gold Cup met een historische zege afgesloten. Natio won in het Amerikaanse Houston tegen Guadeloupe (2-1) en boekte daarmee de eerste overwinning ooit op een eindtoernooi.

Kwartfinale onmogelijk

De Gold Cup is het toernooi voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Het was de eerste keer dat Suriname hieraan deelnam. Helaas kon het zich niet meer kwalificeren voor de kwartfinale, omdat het in de groepsfase eerder al verloor van Costa Rica (1-2) en Jamaica (2-0). Guadeloupe was eveneens al uitgeschakeld, waardoor de wedstrijd in principe nergens meer om ging.

Waardig afscheid

Toch hebben de spelers van Suriname er alles aan gedaan om voor een waardig afscheid te zorgen en dat is hen gelukt. Suriname kwam na veertien minuten op voorsprong door een doelpunt van Gleofilo Hasselbaink. Zes minuten later maakte Guadeloupe alweer gelijk via Matthias Phaeton, maar het was uiteindelijk invaller Nigel Hasselbaink die de wedstrijd besliste na een assist van Ivenzo Comvalius.