Sport

Amsterdamse Noslin (25) tekent voor 15 miljoen bij Lazio: "Werkte 4 jaar geleden nog bij Subway"

foto: Instagram: Tijjani Noslin
  1. Newschevron right
  2. Amsterdamse Noslin (25) tekent voor 15 miljoen bij Lazio: "Werkte 4 jaar geleden nog bij Subway"

Tijjani Noslin is deze week gepresenteerd bij de Italiaanse voetbalclub Lazio Roma. De 25-jarige Amsterdammer wordt voor maar liefst vijftien miljoen euro overgenomen van Hellas Verona. Noslin maakt er geen geheim van dat hij een lange weg heeft moeten afleggen om zijn droomtransfer af te dwingen. "Ik werkte vier jaar geleden nog bij de Subway om rond te komen."

Tijjani Noslin

Met gepaste trots schoof Tijjani Noslin deze week aan bij Matchday, het nieuwe voetbalprogramma van de mannen van Broederliefde. Daar ging de kersverse aanwinst van Lazio in op de bizarre route die hij heeft afgelegd om bij de Italiaanse topclub terecht te komen. Noslin werd in zijn tienerjaren gezien als een goede voetballer, maar werd nooit bestempeld als het grootste talent. Clubs als FC Den Bosch en FC Twente gaven hem een kans, maar namen ook weer relatief snel afscheid van de aanvaller.

foto: YouTube: Supergaande

Tijjani Noslin was samen met Quinten Timber te gast bij Broederliefde

Met mama naar Engeland

Toch liet Noslin zich niet uit het veld slaan en bleef hij in zijn droom geloven, met veel steun van zijn moeder. "Ik ben zonder vader opgegroeid. Mijn moeder heeft alles alleen gedaan. Ik ben in mijn hele leven 22 keer verhuisd om mijn droom waar te maken." Mama Noslin bracht haar zoon zelfs met de auto naar Engeland om daar kans te maken op een profcontract. "Dat was nadat ik was afgevallen bij FC Twente Onder 19. We zijn op eigen initiatief met de auto naar Engeland gereden. Daar gingen we langs allerlei clubs en probeerde ik mezelf te bewijzen. Op die manier hoopte ik dat ik eruit zou worden gepikt door een profteam."

Quote

Wesley Sneijder geloofde echt in mij.

Wesley Sneijder

Hoewel het tripje naar Engeland goed was voor het netwerk van Noslin, zorgde het er niet voor dat hij geld kon verdienen met voetbal. Hij keerde terug naar Nederland en zocht een baan om rond te kunnen komen. Zo werkte de Amsterdammer op 20-jarige leeftijd bij Subway om zichzelf staande te houden. Daarnaast voetbalde hij op amateurniveau bij DHSC, de club waar voetbalicoon Wesley Sneijder nauw bij betrokken was. "Sneijder zag het echt in mij zitten. Na drie wedstrijden zei hij tegen mij: 'Jij kan het gaan maken'."

foto: Instagram: Tijjani Noslin

Noslin in de voorbereiding bij TOP Oss (2021)

Overstap naar TOP Oss

De ontwikkeling van Noslin viel vervolgens ook snel op bij anderen binnen de voetbalwereld. Zo werd de Amsterdammer vlak voor de coronastop in 2021 gebeld door zijn zaakwaarnemer Mounir El Hamdaoui. "Ik was bij Subway broodjes aan het maken, haha. Toen hoorde ik dat ik de overstap kon maken naar TOP Oss." Om logistieke redenen moest Noslin zijn baan opzeggen om in Brabant te voetballen. Daarnaast moest hij zichzelf eerst bewijzen voordat hij een contract kreeg bij TOP Oss. "Ik ging daar voetballen voor nul euro. Dat was niet makkelijk, want ik had geen inkomsten meer. Maar ik geloofde in mezelf en wilde dit gewoon zo graag laten lukken."

foto: ANP

Noslin is belangrijk voor Fortuna Sittard (2023)

Noslin ontwikkelt zich razendsnel

Hoewel hij niet betaald kreeg, wist Noslin al snel zijn draai te vinden in Oss. Zo scoorde hij in de voorbereiding twee keer en maakte hij een uitstekende indruk. Binnen vier weken kreeg hij te horen dat hij de stap kon maken naar het allerhoogste niveau in Nederland. Zo bood Fortuna Sittard hem een contract aan en mocht hij zich gaan bewijzen in de Eredivisie. In 2,5 jaar speelde de aanvaller 68 wedstrijden, waarin hij 9 keer scoorde. Zijn prestaties zorgden ervoor dat het Italiaanse Hellas Verona in januari van dit jaar op de stoep stond om hem over te nemen. De club legde volgens Transfermarkt zo'n drie miljoen euro neer om hem naar Italië te halen.

foto: Instagram: Hellas Verona

Noslin werd in januari overgenomen door Hellas Verona

Van Verona naar Rome

Bij Verona ging Noslin vrolijk verder met het passeren van verdedigers en maakte hij zichzelf onmisbaar voor het team. Zo was de aanvaller in slechts zeventien wedstrijden betrokken bij maar liefst negen goals. De flitsende buitenspeler viel dan ook op in de doorgaans zware Italiaanse competitie. Lazio besloot deze zomer maar liefst 15 miljoen euro neer te leggen om hem na een half jaar bij Hellas Verona naar Rome te halen. Tijdens zijn presentatie deze week sprak de Amsterdammer openlijk over de rollercoaster die symbool staat voor de ontwikkelingen in zijn carrière. "De afgelopen maanden zijn snel gegaan, alsof ik in een achtbaan reed."

Daarnaast vertelde Noslin over zijn band met Wesley Sneijder, die zelf veel indruk maakte in Italië toen hij bij Inter speelde. "De afgelopen dagen heb ik met Wesley Sneijder gesproken, hij was erg blij met mijn transfer naar Lazio. Nu staat hij nog dichter bij mij. Hij heeft mij erbij geholpen dat ik voetballer kon worden op dit niveau."

foto: Instagram: Tijjani Noslin

Noslin werd deze week gepresenteerd bij Lazio

Noslin als rolmodel

Het verhaal van Noslin is volgens de jongens van Broederliefde hét voorbeeld dat je nooit je dromen moet opgeven. "Zelfs als je denkt dat het niet meer gaat lukken, kan alles nog jouw kant op vallen", aldus Jerr. "Het maakt me zo ongelooflijk trots om Tijjani zo te zien, want hij is een grote inspiratiebron voor veel jongens uit de buurt." De voetballer beseft zelf maar al te goed dat hij een bijzonder traject achter de rug heeft. "Ik heb het nooit breed gehad thuis en moest bij de Subway werken om rond te komen. Dat zal ik nooit vergeten. Soms lig ik in bed en huil ik gewoon van dankbaarheid. Ik ben trots dat ik nooit heb opgegeven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie