Naar homepage
Sport

Champions League-finale verplaatst van Istanbul naar Porto mét supporters

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Champions League-finale verplaatst van Istanbul naar Porto mét supporters

De finale van de Champions League tussen Chelsea en Manchester City zal op 29 mei niet in Istanbul, maar in de Portugese stad Porto gespeeld worden. Dat maakt de Europese voetbalbond UEFA bekend middels een officieel statement.

Hoogrisicogebied

De finale zou in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul gespeeld worden, maar dat gaat niet door omdat Turkije door Groot-Brittannië aangemerkt staat als hoogrisicogebied vanwege corona. Portugal wordt daarentegen als laagrisicogebied gezien door Groot-Brittannië. Dat betekent dat Britten bij terugkeer niet in quarantaine hoeven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Supporters aanwezig

Door dat laatste zorgt de verplaatsing voor een ander voordeel, zo mogen er supporters aanwezig zijn bij de finale. Als de wedstrijd in Istanbul plaats zou vinden, was het onmogelijk om fans te verwelkomen in het stadion. Dat zal in Portugal dus anders zijn. Nee, helaas geen bomvol stadion vol luid zingende Engelse supporters. Wel zullen er zesduizend fans van beide clubs aanwezig zijn. De UEFA geeft overigens aan dat het "dringend zal onderzoeken" wanneer Istanbul wel weer gastheer mag zijn.

Waarom niet gewoon in Engeland?

Nadat bekend werd dat twee Engelse clubs het tegen elkaar zullen opnemen, werd een finale in Engeland meteen als een optie genoemd. De UEFA legt uit waarom dat niet doorging: "Ondanks de uitgebreide inspanningen van de Engelse voetbalbond en de autoriteiten, was het niet mogelijk om enkele vrijstellingen te krijgen op de Britse quarantaineregels."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie