Sport

KNVB: Dit seizoen geen amateurvoetbal meer

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. KNVB: Dit seizoen geen amateurvoetbal meer

Het amateurvoetbal gaat dit seizoen definitief niet meer door. Dat heeft de KNVB zojuist bekendgemaakt. Het huidige seizoen van het mannenvoetbal, vrouwenvoetbal en het jeugdvoetbal op het veld en in de zaal zit er dus op.

Geen kampioenen, provendi of degradanten

Door deze maatregelen komt er geen eindstand, dus ook geen kampioenen of clubs die promoveren en degraderen. Bekerkampioenschappen worden niet uitgespeeld. Alle clubs beginnen volgend seizoen in dezelfde klasse als waar ze in de start van het seizoen in startten. "Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken", is te lezen op de KNVB-website.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doorschuiven niet mogelijk

"Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. "In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven."

"Gezondheid boven voetbal"

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: "Voetbal is voor ons belangrijk maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is."

Noodfonds

De KNVB gaat er alles aan doen om de kosten voor verenigingen zo laag mogelijk te houden, dus ook de betalingen aan de bond. Hoe dat precies zit, kan je hier lezen. Om de totale financiƫle consequenties van de coronacrisis voor clubs enigszins te beperken, maakt de KNVB zich ook sterk voor onder meer een noodfonds voor de sport.

Ster advertentie
Ster advertentie