Sport

Yassin Ayoub over zijn geloof, de Klassieker en de "vergiftigde" social media-generatie

foto: YouTube/Salaheddine
  1. Newschevron right
  2. Yassin Ayoub over zijn geloof, de Klassieker en de "vergiftigde" social media-generatie

Yassin Ayoub is misschien wel een van de meest spontane voetballers in de Eredivisie. Een paar dagen na de Klassieker sprak Salaheddine met de speler van Feyenoord die na zijn doelpunt tegen Ajax, nog aan het nagenieten is van de treffer. Denk nu niet dat de focus op voetbal ligt, want in dit interview gaat het vooral om Ayoub als persoon. De vragen van Salahedinne gaan vooral over de rol van de islam in het leven van Yassin en over zijn eigen rol in de maatschappij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kinderen beïnvloeden

Yassin Ayoub heeft het onder andere over het besef van je eigen rol in de maatschappij en de invloed van social media daarin. Als voorbeeld neemt hij rappers en hun invloed op kinderen: "Je kan kinderen beïnvloeden door je uitspraken. Dan denkt het kind dat het alleen om het hebben van geld draait en dat je er zonder geld niet bijhoort. Dat is natuurlijk bullshit. Ik vind dat die generatie echt is vergiftigd, maar als ouder heb je daar veel invloed op als jij kan laten zien wat goed en slecht is."

Studeren in Medina

Ayoub maakt duidelijk dat hij niet de held is van andermans leven, maar wel nadenkt over de gevolgen van zijn acties: "Ik ben niet perfect. Ik maak elke dag fouten, maar mijn intentie is wel om altijd mijn best te doen om Allah te gehoorzamen," zegt hij tegen Salaheddine. Yassin Ayoub stopte op zijn vijftiende al met school, omdat hij zich volledig wilde focussen op het voetbal. Toch had de getalenteerde voetballer altijd een soort back-upplan. Als hij geen voetballer zou worden, dan denkt Ayoub dat hij een opleiding Hadithwetenschappen zou doen in Medina. Dat is een soort islamstudie in Koran- en Hadithteksten. En misschien had hij daarnaast nog een carrière gehad als voetballer in Saoedi-Arabië.

Voetballen bij Feyenoord

Yassin Ayoub speelde bij FC Utrecht in bijna alle wedstrijden, maar bij Feyenoord wordt hij voornamelijk gebruikt als invaller. Mensen zijn vaak positief over hem, maar hij weet niet waarom hij niet vaker speelt. Van het raadselachtige antwoord van zijn trainer, werd de Marokkaanse Nederlander ook niet wijzer: "Ik heb Giovanni van Bronckhorst weleens gevraagd waarom ik niet speel. Maar in de gesprekken geeft de trainer aan dat hij heel tevreden is over mij, dat ik het goed doe en zo door moet blijven gaan."

Ster advertentie
Ster advertentie