Sport

Kylian Mbappé laat van zich horen en hint naar wedstrijd tegen Nederland: 'Zonder risico's geen overwinningen'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kylian Mbappé laat van zich horen en hint naar wedstrijd tegen Nederland: 'Zonder risico's geen overwinningen'

Kylian Mbappé houdt de de wereld flink bezig in aanloop naar het belangrijke EK-duel tussen Frankrijk en Nederland. De wedstrijd zou zonder Mbappé gespeeld worden, nadat hij afgelopen maandag zijn neus brak. Maar nu lijkt de Franse sterspeler toch hintjes te geven dat hij misschien gewoon op het veld staat.

ZONDER RISICO'S GEEN OVERWINNINGEN

De verwarring begon na de 1-0 overwinning van Frankrijk op Oostenrijk afgelopen maandag. Tijdens deze wedstrijd brak Mbappé zijn neus nadat hij een bal probeerde te koppen. Ondanks de blessure maakte bondscoach Didier Deschamps duidelijk dat een operatie pas na het Europees kampioenschap zou plaatsvinden, waardoor de deur openbleef voor Mbappé om nog te spelen.

Vandaag liet Mbappé van zich horen op Instagram. Onder een foto van zichzelf schreef hij de tekst: “Zonder risico’s geen overwinningen.” Deze uitspraak kan je op twee manieren opvatten: of hij doelt op de overwinning tegen Oostenrijk, waar hij de blessure opliep, of hij doelt op het risico nemen om vrijdag toch met een gebroken neus te spelen tegen Oranje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TEAMGENOTEN OPTIMISTISCH

Tijdens de persconferentie van het Franse team op woensdag werd de mogelijke deelname van Mbappé uiteraard besproken. William Saliba, verdediger bij Arsenal, sprak kort maar krachtig over de situatie. "Ik zag Kylian vanochtend, hij leek al iets beter en was bezig met wat oefeningen," deelde Saliba. Hij kon echter niet bevestigen of Mbappé daadwerkelijk zal spelen.

Adrien Rabiot, middenvelder van Juventus, voegde hieraan toe dat de status van Mbappé nog steeds onzeker is. “Kylian is natuurlijk een cruciale speler voor ons team, maar we hebben een sterke selectie die zijn afwezigheid kan opvangen als het nodig is,” legde Rabiot uit. Hij benadrukte het vertrouwen in de brede kwaliteit van de Franse ploeg, zelfs als Mbappé niet op het veld staat.

PLAAGGEEST VAN ORANJE

Het officiële Twitter-account van de Franse voetbalbond deelde woensdag ook een cryptische boodschap. Ze postten een foto van Mbappé met een zandloper-emoji, wat de hoop op zijn deelname verder aanwakkerde. Veel fans interpreteren dit als een teken dat Mbappé misschien toch kan spelen tegen Nederland. Dit zou de kans van een Oranje-overwinning tegen Frankrijk verkleinen: Mbappé scoorde in vier wedstrijden tegen Nederland maar liefst vier keer en leverde één assist af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie