Naar homepage
Sport

Breakdance wordt mogelijk toegevoegd aan Olymische Spelen in 2024

bron: YouTube: Vox
  1. Newschevron right
  2. Breakdance wordt mogelijk toegevoegd aan Olymische Spelen in 2024

Breakdance wordt misschien een olympische sport tijdens de Olympische Spelen in 2024. Dat willen de organisatoren van de Spelen die dan in Parijs zullen plaatsvinden. Het zou een historisch moment worden voor de dansstijl die is voortgekomen vanuit de Afro-Amerikaanse hiphopcultuur en behoort tot één van de basisingrediënten van deze subcultuur.

Daarnaast wil het Franse olympisch comité ook sportklimmen, golfsurfen en skateboarden toevoegen. De laatste drie sporten maken volgend jaar, tijdens de Olympische Spelen in Tokio 2020, al hun debuut.

Jeugdkampioenen

Vorig jaar, tijdens de Jeugdspelen in Buenos Aires, stond Breakdance al wel op het programma. Toen wonnen de Rus Sergei Chernyshev en het Japanse meisje Ramu Kawai.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

charme behouden

Vanuit de Nederlandse b-boys zou Menno van Gorp ons kikkerlandje misschien wel kunnen representen. Hij was Nederlandse breakdancekampioen in 2014 en 2017. Menno heeft gemixte gevoelens over het feit dat zijn passie misschien een olympische sport wordt. Zo laat hij weten via Instagram.

"Ik ben echt benieuwd waar dit naartoe gaat. Ik ga niet voor je liegen, maar ik heb wel gemengde gevoelens hierover. Toch support ik deze eventuele nieuwe move wel. Laten we de wereld laten zien waar het b-boyen om draait. Het is onze taak om die geschiedenis en cultuur levend te houden, zeker in het kader van nieuwe kansen voor de nieuwe generatie. Een boodschap voor de mensen die best wel underground zijn: keer dit de rug niet toe, maar sta ervoor open zodat we de charme van deze mooie subcultuur kunnen behouden."

naar de rest van de wereld

Breakdancen is ontstaan in de New Yorkse achterstandswijk The Bronx. Het begon eind jaren 70 en is - gelukkig - relevant tot op de dag van vandaag! In de onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe deze dansstijl de rest van de wereld bereikte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie