Sport

Deze Nederlander is sinds dit weekend wereldkampioen breakdance!

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Deze Nederlander is sinds dit weekend wereldkampioen breakdance!

Afgelopen weekend was de Red Bull BC One World Finale in Amsterdam, oftewel het wereldkampioenschap breakdance. En als klein landje lieten we even zien wat we waard zijn. Voor de zesde keer stond de Rotterdammer Menno van Gorp namelijk in de finale van de wereldtitel en dit jaar won hij voor de tweede keer!

finale

In de finale moest hij battelen tegen de Zuid-Koreaan Wing, die hiervoor ook al wereldkampioen werd. "Superleip! Waar ik allemaal voor had getraind, kwam er precies uit", vertelt de blije wereldkampioen Menno aan Metro. "Ik pakte gewoon het moment en on stage voelde het telkens goed. Het publiek en de jury kreeg ik aan mijn kant, heerlijk." De jury vond hem het beste in de battles en had hij de meest creatieve stijl.

toekomst

Allemaal leuk en aardig zo'n wereldtitel, maar wat schiet hij ermee op? Heel veel optredens! Menno van Gorp vloog het hele jaar al de wereld over om overal op te treden. Nu hij wereldkampioen is, zal hij het nóg drukker krijgen: "Waarschijnlijk willen ze me nu helemáál overal hebben", vertelt Van Gorp. "Het gaat een heel mooi, maar ook heel druk jaar worden. Dat wordt nog meer puzzelen, maar het komt vast goed."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie