Sport

Niet Alisson maar Kepa is nu de duurste doelman van de wereld

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Niet Alisson maar Kepa is nu de duurste doelman van de wereld

De nieuwe Liverpool-doelman Alisson Becker mag de titel voor duurste doelman van de wereld na een paar weken alweer inleveren. De titel gaat naar de 23-jarige Kepa Arrizabalaga, die Athletic Club verlaat voor Chelsea. De Spaanse voetbalclub meldt op de website dat Chelsea de afkoopclausule van 80 miljoen euro heeft voldaan en bedankt Kepa voor zijn jarenlange inzet voor de voetbalclub. De Baskische Spanjaard gaat waarschijnlijk een vijfjarig contract tekenen bij de Londenaren.

Duurste doelmannen

De Braziliaanse keeper Alisson Becker was tot gisteren nog de duurste doelman van de wereld. Liverpool kocht hem in juli voor maar liefst 60 miljoen euro van AS Roma. Dat bedrag kan dankzij bonussen nog oplopen tot 75 miljoen euro. Alisson nam de titel van duurste doelman na zeventien jaar over van Gianluigi Buffon. De legendarische Italiaan verhuisde in 2001 voor 53 miljoen euro van Parma naar Juventus.

Courtois

Real Madrid bood afgelopen winter nog 20 miljoen euro voor Arrizabalaga, maar haakte definitief af toen Kepa besloot zijn contract te verlengen. Chelsea heeft waarschijnlijk snel gehandeld en Kepa gehaald, omdat hun huidige doelman Thibaut Courtois naar Real Madrid lijkt te gaan vertrekken. Volgens de Spaanse krant Marca arriveert Courtois donderdag in de Spaanse hoofdstad om een zesjarig contract bij Real te ondertekenen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie