Sport

Vrouwelijke 'El Clásico' voor 90.000 fans: "Begin van nieuw tijdperk"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vrouwelijke 'El Clásico' voor 90.000 fans: "Begin van nieuw tijdperk"

Het vrouwenduel van morgen tussen FC Barcelona en Real Madrid gaat gespeeld worden in een uitverkocht Camp Nou. Het stadion van Barcelona heeft een capaciteit van maar liefst 90.000 fans.

'Nieuw tijdperk'

Nooit eerder kwamen er zoveel fans af op een clubwedstrijd in het vrouwenvoetbal. Volgens Alèxia Putellas, aanvoerder van Barcelona, is de wedstrijd "het begin van een nieuw tijdperk". Ze denkt dat deze editie van 'El Clásico' veel mensen zal inspireren. "Met name meisjes die naar het stadion komen of die op televisie kijken. Hier gaan we in de toekomst de vruchten van plukken. Hierdoor gaan veel meisjes dromen."

Barcelona en Real Madrid staan tegenover elkaar in de kwartfinale van de Champions League. Het eerste duel eindigde in 1-3 voor Barcelona, waardoor het team van de Nederlandse speelster Lieke Martens het thuis kan afmaken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw record clubvoetbal

Het vrouwenelftal van Barcelona speelt normaal gesproken in Estadi Johan Cruyff, waar ook veel jeugdteams spelen en zo'n zesduizend supporters in passen. Voor de wedstrijd tegen Real Madrid besloot Barcelona uit te wijken naar het Camp Nou, dat binnen drie dagen werd uitverkocht. Het duel betekent een nieuw bezoekersrecord binnen het vrouwelijke clubvoetbal. Tijdens de WK-finale van 1999 speelden de vrouwenelftallen van de VS en China al eens voor 90.000 supporters.

Ster advertentie
Ster advertentie