Sport

Glory haalt Arkadiusz Wrzosek van wereldranglijst vanwege rellen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Glory haalt Arkadiusz Wrzosek van wereldranglijst vanwege rellen

Kickboksorganisatie Glory heeft Arkadiusz Wrzosek van de wereldranglijst gehaald vanwege de rellen die vorige week zaterdag ontstonden tijdens Glory 80 in Hasselt. De Poolse kickbokser wordt verantwoordelijk gehouden voor de chaos tijdens het evenement.

Op de vuist

Voordat de partij tussen Badr Hari en Wrzosek van start ging, was het al onrustig op de tribunes. Toen Badr in de tweede ronde neerging door een knie van de Pool, liep het compleet uit de hand. De Amsterdamse kickbokser stond op en haalde het einde van de ronde, maar de derde ronde vond nooit plaats vanwege een 'gebrek aan veiligheid'. Vanuit de tribunes klonken liederen waaruit duidelijk werd dat er hooligans op de tribunes aanwezig waren. Wrzosek werd gesteund door een groep supporters van de Poolse voetbalclub Legia Warschau. Fans van beide kickboksers gingen uiteindelijk met elkaar op de vuist, waarbij er ook met stoelen werd gegooid.

Geen Glory-wedstrijden voor Wrzosek

Wrzosek mag voorlopig geen wedstrijden spelen voor Glory. De kickbokser stond derde op de wereldranglijst van de kickboksorganisatie. Vorig jaar won hij van Badr en tijdens de rematch van afgelopen zaterdag stond hij voor in punten.

Compensatie voor toeschouwers

Glory liet afgelopen vrijdag weten dat ze de rellen "met klem veroordelen". Daarnaast is de organisatie van plan om toeschouwers te compenseren. "We begrijpen uw teleurstelling omdat u niet alle gevechten hebt kunnen zien die gepland waren om plaats te vinden tijdens GLORY 80. We informeren u dat GLORY een studio-evenement heeft gepland met een topklasse fightcard die exclusief gratis beschikbaar zal zijn voor GLORY 80 PPV-klanten en G80-bezoekers."

Ster advertentie
Ster advertentie