Sport

Scheidsrechters geven geen interviews meer uit ongenoegen over vragen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Scheidsrechters geven geen interviews meer uit ongenoegen over vragen

Scheidsrechters in de Nederlandse eredivisie zullen na de winterstop geen interviews meer geven na wedstrijden. De arbiters zijn het zat dat ze zich vooral voor 'negatieve' zaken moeten verantwoorden.

'Sorry zeggen'

Scheidsrechter Serder Gözübüyük liet afgelopen week in het Voetbal Café bij Ziggo Sport weten dat ze niet meer voor de camera zullen verschijnen. "Nu worden we vooral verwacht als er iets verkeerd gegaan is. Na een discutabel moment hoor je vijf minuten na de wedstrijd geklop op de deur. Dan is het een commentator of verslaggever die zegt: 'Kom je zo sorry zeggen?'", lede hij uit. "Ik vind het best wel negatief als je alleen maar voor de camera moet komen bij een slecht moment."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet toegestaan om uitleg te geven

De KNVB heeft inmiddels bevestigd dat de voetbalbond met de arbiters overeengekomen is dat ze niet meer voor de camera hoeven te verschijnen. De Nederlandse bond volgt daarmee het voorbeeld van de FIFA en de UEFA, waarbij het voor scheidsrechters niet toegestaan is om na afloop van een wedstrijd uitleg te geven.

Alleen toelichting van specifieke spelregels of onduidelijkheden blijven toegestaan, maar daarvoor moet door verslaggevers eerst een aanvraag ingediend worden bij de persafdeling.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie