Sport

'KNVB wil Frank de Boer als nieuwe bondscoach Oranje'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'KNVB wil Frank de Boer als nieuwe bondscoach Oranje'

Frank de Boer wordt op dit moment aangewezen als de topkandidaat om Ronald Koeman op te volgen als bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens VI heeft de KNVB al een gesprek gevoerd met de trainer en staat er binnenkort alweer een tweede gesprek ingepland.

Andere kandidaten

Op dit moment is Dwight Lodeweges nog actief als interim-bondscoach bij Oranje. Na het vertrek van Koeman nam de KNVB onder anderen contact op met Peter Bosz en Frank Rijkaard, die beiden het aanbod afwezen. Zo heeft Rijkaard, die in 2013 voor het laatst actief was als trainer, geen trek in een terugkeer en wil Bosz niet stoppen als trainer van Bayer Leverkusen. Ook Louis van Gaal, Bert van Marwijk en Henk ten Cate werden als kandidaten genoemd.

7 oktober op de bank?

Blijkbaar viel de naam van De Boer als eerste na het vertrek van Koeman, zo meldt De Telegraaf. Afgelopen zondag gaf de trainer bij FOX Sports aan dat hij het 'een eer' zou vinden als de KNVB hem zou benaderen voor het bondscoachschap. Het is de bedoeling dat De Boer op 7 oktober al op de bank zit tijdens de vriendschappelijke pot tegen Mexico.

Assistent bij Oranje

De Boer was tussen 2008 en 2010 actief als assistent van Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal. Hij heeft dus al aan het bondscoachschap mogen proeven. Van 2010 tot 2016 beleefde De Boer uiteindelijk een succesvolle periode bij Ajax waarin hij vier keer op rij de landstitel won en één maal de Johan Cruijff Schaal.

Na Ajax belandde De Boer in 2016 bij Internazionale en in 2017 bij Crystal Palace. Die buitenlandse avonturen werden helaas een flop. Zo werd hij bij beide clubs ontslagen na teleurstellende resultaten. Begin 2019 begon De Boer een nieuw avontuur als trainer van het Amerikaanse Atlanta United, waar hij goed begon door twee cups te winnen. Ondanks dat is de coach nu werkloos, nadat de club hem op 24 juli de laan uit stuurde vanwege slechte resultaten.

Ster advertentie
Ster advertentie