Sport

'Ronald Koeman verlaat Oranje voor FC Barcelona'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Ronald Koeman verlaat Oranje voor FC Barcelona'

Het lijkt erop dat Ronald Koeman de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona gaat worden. Hij werd al gespot in Catalonië en nu melden diverse Spaanse media dat Koeman een akkoord heeft met de club. Onze huidige bondscoach moet Quique Setién gaan opvolgen. Hij is net na 20.00 uur ontslagen door Barça, een paar dagen na de vernederende 8-2 uitschakeling door Bayern München in de Champions League.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grote droom

Koeman heeft in het verleden al vaker gezegd dat het trainerschap bij Barcelona zijn grote droom is. Hij had zelfs een clausule in zijn contract bij Oranje waarin stond dat kon overstappen zodra de Catalanen zouden aankloppen. Die was geldig tot na het EK in 2020, het toernooi dat uitgesteld is tot 2021.

Miljoenenbedrag

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de KNVB inmiddels in overleg is over het afwikkelen van zijn transfer. De krant meldt dat Barcelona een miljoenenbedrag moet betalen om Koeman in huis te halen. Ze verwachten dat het nieuws vanavond bekend wordt gemaakt.

Jaartje Barça?

Ronald Koeman heeft officieel nog een contract bij de KNVB en gaf in juli nog bij Studio Sport aan dat hij tot en met het EK van 2021 bij Oranje zou blijven. Dat lijkt dus niet te gaan gebeuren. NOS-correspondent Edwin Winkels vraagt zich alleen af of Koeman akkoord gaat met een contract voor maximaal een jaar. Dat hangt samen met de presidentsverkiezingen die in 2021 moeten gaat plaatsvinden.

Ster advertentie
Ster advertentie