Sport

Trotse Depay met Lyon door naar halve finale Champions League

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Trotse Depay met Lyon door naar halve finale Champions League

Memphis Depay roemt zijn team Olympique Lyon op Instagram nadat ze Manchester City met 1-3 wisten te verslaan in de kwartfinale van de Champions League: "Een moment van trots voor de spelers, de staf, de president, de club en de supporters", schrijft hij op zijn socials. "De overwinning van vandaag toont aan dat je met dromen en in jezelf geloven veel kan bereiken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Discutabele momenten

Depay was overigens niet de enige Nederlander die op het veld stond in Lissabon. Kenny Tete viel sterk in tijdens de gewonnen kwartfinalewedstrijd waarin scheidsrechter Danny Makkelie een aantal discutabele momenten kende. Maar City mag het verlies ook zeker bij zichzelf zoeken, getuige de onderstaande kans die Sterling bij een 1-2 achterstand om zeep wist te helpen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kadewere

Depay droeg de overwinning overigens op aan Prince Kadewere, de 40-jarige broer van zijn teamgenoot Tino Kadewere. Die kwam voor de wedstrijd om het leven in Zimbabwe. Om hun teamgenoot toch enigszins bij te staan, trainde het elftal voor de wedstrijd in speciale tribute-shirts. "Rust in vrede", schrijft Depay op Insta. "Tino, we zullen voor jou en je familie bidden."

Ster advertentie
Ster advertentie