Sport

Trainer Badr Hari: blessure aan enkelband, terugkeer in september

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Trainer Badr Hari: blessure aan enkelband, terugkeer in september

Badr Hari verliet de ring in het GelreDome zaterdagavond per brancard, nadat hij tijdens Glory Collision 2 geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen Rico Verhoeven. Volgens zijn trainer Mike Passenier heeft Badr niets gebroken. Hij vertelde het AD dat het zou gaan om een blessure aan de linkerenkelband van Hari. Maandag wordt meer duidelijk na onderzoek door een specialist. "Het been van Badr is vannacht in het gips gezet en morgen wordt hij verder onderzocht in het ziekenhuis", zei trainer Mike Passenier tegen NUsport.

September

Als er niets misgaat kan Badr Hari volgens zijn trainer over een maand of tien weer de ring in. "De bedoeling was om in juni weer te vechten, maar dat wordt september. Hij heeft zoveel blessures gehad. Vroeger trainde hij daar dwars doorheen, dat breekt hem nu een beetje op. Als het is ingescheurd dan moet hij twaalf weken herstellen en daarna weer gaan opbouwen en kijken hoe die enkel het houdt", zegt Mike. "Dan kan hij in september weer de ring in."

"Dan houdt het op"

Mike zag dat Badr verkeerd terechtkwam na een draaitrap. "Hij viel raar, als het ware met zijn gehele gewicht op één been. En toen knakte-ie er doorheen." Mike zei nog dat Badr moest opstaan, maar dat ging niet meer: "Dan houdt het op", aldus de trainer. Onderaan de enkel zou een gat zitten met daarboven een flinke zwelling. "Daarom dachten ze dat die spier was afgescheurd en dat die naar boven was geschoten", zegt Passenier. "Maar dat konden ze afgelopen nacht niet zien in het ziekenhuis."

Ver voor op Rico

Badr Hari leek zaterdag na twee rondes aan de winnende hand, maar moest opgeven na een hoge trap. Badr was in tranen nadat hij moest opgeven en ook Mike Passenier baalde als een stekker: "We stonden vér voor op Rico. Twee rondes in de zak en nog steeds moest hij achteruit, zelfs al is Badr tien kilo lichter. We hebben het goed gedaan, maar die blessure, het is wat het is."

Ster advertentie
Ster advertentie