Sport

Fans Turkije door heel Nederland de straat op na EK-winst op Georgië

foto: Ter illustratie: ANP
  1. Newschevron right
  2. Fans Turkije door heel Nederland de straat op na EK-winst op Georgië

Turkije is voor het eerst begonnen met een overwinning op een EK en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Door heel Nederland gingen fans dan ook de straat op om de zege van hun land te vieren.

Turkse fans de straat op

Onder meer in Den Haag kwamen honderden fans bij elkaar om de overwinning van Turkije op Georgië te vieren. Zo was er gisterenavond in de Haagse Schilderswijk luid getoeter, gejuich en gezang te horen. Daarnaast reden veel mensen rond in hun auto's, terwijl er met Turkse vlaggen werd gezwaaid. Volgens Omroep West was er een prettige sfeer in de wijk. "Buurtvrijwilligers zijn aanwezig en sommige straten zijn afgesloten voor verkeer." Hoewel de politie de situatie nauwlettend in de gaten hield, zijn er geen noemenswaardige incidenten geweest.

Los van het feest in Den Haag gingen Turkse fans op meer plekken in Nederland de straat op. Zo schrijft het AD bijvoorbeeld dat ook in Enschede en Gronau de overwinning van Turkije op Georgië goed werd gevierd. "De enthousiaste Turken hangen uit auto's en wapperen met de Turkse vlag. Ook wordt er vuurwerk afgestoken." Daarnaast duiken er op social media beelden op van feestende supporters in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en nog veel meer steden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Turkije wint van Georgië

Turkije won de eerste groepswedstrijd met 3-1 van Georgië, dankzij doelpunten van Mert Müldür, Adra Güler en Kerem Aktürkoglu. Met de overwinning maakt het elftal van onder meer oud-Feyenoorder Orkun Kökçü grote kans om de volgende ronde te behalen. Komende zaterdag speelt Turkije tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo, waarna het de poulefase op woensdag 25 juni afsluit tegen Tsjechië.

Ster advertentie
Ster advertentie