Sport

Vulkaanboarden is dé sport voor relaxte adrenalinezoekers

foto: Instagram/Volcano Day
  1. Newschevron right
  2. Vulkaanboarden is dé sport voor relaxte adrenalinezoekers

Geen ingewikkelde lessen, geen peperdure gear. Echte adrenalinezoekers vinden in vulkaanboarden dé relaxte manier om je hartslag omhoog te krijgen.

80 kilometer per uur

Voor de sport heb je alleen een oranje overall nodig, een houten board en een heleboel lef. Met een snelheid tot 80 kilometer per uur sjees je over zwart vulkanisch zand richting de voet van een vulkaan.

Actieve vulkaan

Vulcano boarding kan zover bekend alleen op Cerro Negro, een actieve en de jongste vulkaan van Nicaragua. De laatste keer dat de vulkaan uitbarstte was bijna tien jaar geleden, maar volgens een expert stoot de bovenkant nog steeds as uit en door de breuken sijpelt lava.

dont's

Ondanks dat iedereen zonder voorbereiding vulcano boarding als sport kan beoefenen, is de extreme sport geen grap, zegt touroperator Volcano Day tegen FunX.

"Probeer als groentje nooit in je eentje te gaan boarden, maar breng altijd een gids mee die de omgeving kent en vulkaanboarden beheerst. Ja, het is leuk, maar je kan je serieus blesseren als je de sport niet respecteert of niet luistert naar je gids."

Wordt vulkaan boarden jouw volgende adrenaline-uitje?

Ster advertentie
Ster advertentie