Up 2 Date

Ghanese Nederlander uit de Bijlmer represent Ghana tijdens Winterspelen in Zuid-Korea

foto: Instagram Akwasi Frimpong
  1. Newschevron right
  2. Ghanese Nederlander uit de Bijlmer represent Ghana tijdens Winterspelen in Zuid-Korea

Akwasi Frimpong is een naam die je moet onthouden. Alleen al voor deze jongen uit de Bijlmer zou je naar de komende Olympische Winterspelen in Zuid-Korea moeten kijken. Weet je waarom? Hij schrijft nu namelijk geschiedenis door als eerste Ghanese skeleton-atleet mee te doen aan de Winterspelen. De 31-jarige atleet komt niet uit voor Nederland, maar voor zijn moederland Ghana.

Skeleton wat?

Je zal het misschien weleens gezien hebben, maar de naam skeleton klinkt nog altijd een beetje vreemd. Het is een vorm van sleeën waarbij de atleet in kwestie op zijn of haar buik ligt, met het hoofd vooruit en vervolgens zo met een slee naar beneden glijdt op een bobsleebaan. Snelheid: zo'n 130 km per uur!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

durf te dromen!

Akwasi is in Ghana geboren en kwam op zijn achtste naar Nederland. Hij is niet alleen een skeleton-atleet, maar ook een sprinter en een bobsleeër.

YASss

Niet alleen Akwasi schrijft geschiedenis voor Afrika op de Winterspelen, maar ook het Nigeriaans bobsleeteam. Het is namelijk voor het eerst dat er een team met alleen maar donkere vrouwen meedoet! Lees hier meer.

Ster advertentie
Ster advertentie