Sport

Filipijnse bokslegende Manny Pacquiao zet punt achter carrière en doet gooi naar presidentschap

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Filipijnse bokslegende Manny Pacquiao zet punt achter carrière en doet gooi naar presidentschap

Na een carrière van ruim 25 jaar zet Manny Pacquiao een punt achter zijn boksavontuur. Dat maakt de Filipijnse legende bekend op social media. De 42-jarige bokser slaat een hele andere weg in: hij hoopt in 2022 president van de Filipijnen te worden.

Einde

Via social media bedankt Pacquiao zijn fans voor alle steun de afgelopen jaren. "Bedankt voor alle mooie herinneringen." De topsporter geeft aan dat dit de moeilijkste beslissing is die hij ooit heeft gemaakt. "Maar ik heb er vrede mee. Volg je dromen, werk hard en zie wat er gebeurt. Vaarwel boksen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vechter

"Ik ben een vechter en ik zal altijd een vechter blijven. Zowel binnen als buiten de ring", zegt Pacquiao op social media. Die vechtmentaliteit zal hij nu dus vooral buiten de ring laten zien als politicus.

Dat Pacquiao een gooi doet naar het Filipijnse presidentschap komt niet helemaal uit de lucht vallen. De bokser is sinds 2010 actief in de politiek. Daarnaast liet hij eerder deze maand al weten dat hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap.

Succes

Pacquiao is de enige bokser die in acht verschillende gewichtsklassen een wereldtitel wist binnen te slepen. Zijn laatste gevecht was in augustus. Hij verloor toen van de Cubaanse Yordenis Ugás in een gevecht om de wereldtitel van de bond WBA.

Ster advertentie
Ster advertentie