Sport

'Nieuw contract levert Messi gigantisch jaarsalaris op bij Barcelona'

  1. Newschevron right
  2. 'Nieuw contract levert Messi gigantisch jaarsalaris op bij Barcelona'

Als je dacht dat die paar procent salarisverhoging die je jaarlijks op je werk krijgt al veel was, dan moet je eens lezen wat het nieuwe jaarsalaris van Lionel Messi wordt. De Argentijnse topvoetballer gaat volgens GOAL binnenkort een nieuw contract tekenen bij Barcelona met een jaarsalaris van 22 miljoen euro... netto! Daarmee wordt hij de bestbetaalde voetballer van de wereld, als je de sponsorsinkomsten niet mee zou rekenen.

Forever Barcelona

Het oude contract van Lionel Messi loopt in 2018 af, maar met zijn leeftijd van dertig jaar zou dit nieuwe contract kunnen betekenen dat de Argentijn zijn loopbaan af gaat sluiten in Barcelona. Die 22 miljoen euro krijgt hij overigens niet zomaar. Daar gingen maanden van onderhandelingen aan vooraf.

Messi na het vorige contract dat hij onlangs nog tekende:

Sponsorcontracten

Leuk hè dat jaarsalaris, maar de bedragen die de voetballers van hun sponsoren ontvangen zijn over het algemeen hoger. Vorig jaar schreef GOAL nog dat Cristiano Ronaldo een contract bij Nike had getekend met een waarde van €938 miljoen. Hoeveel Messi precies krijgt van zijn sponsor Adidas is onbekend.

Ster advertentie
Ster advertentie