Sport

Legendarische voetballer Pelé is depressief na meerdere mislukte operaties

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Legendarische voetballer Pelé is depressief na meerdere mislukte operaties

Het gaat niet goed met de legendarische Braziliaanse voetballer Pelé. Zijn 49-jarige zoon Edinho heeft bij Globo Esporte bekendgemaakt dat zijn vader bijna niet meer kan lopen en daardoor in een depressie is geraakt.

Schaamte

De 79-jarige Pelé heeft meerdere heupoperaties achter de rug en de revalidatieperiode die daarop volgde is volgens zijn zoon allesbehalve ideaal verlopen. Hierdoor kan de Braziliaanse legende bijna niet meer lopen. "Je kan je voorstellen dat dit lastig is voor hem", zegt zoon Edinho. "Hij was de koning, een enorm imposant figuur. En nu kan kan hij niet meer goed lopen. Hij is erg terughoudend nu en schaamt zich er erg voor."

Gevangene

Pelé heeft volgens Edinho hulp nodig bij het lopen en wil daarom zijn huis niet meer verlaten. "Hij gaat de straat niet op. Hij doet bijna niets waarvoor hij het huis moet verlaten." De zoon zegt in het interview dat zijn vader een soort gevangene is in zijn eigen huis. "Hij kan niet normaal lopen. Alleen met de rollator. Het is zelfs een beetje verbeterd in vergelijking met de tijd waarin hij in een rolstoel verscheen, maar hij heeft nog steeds veel moeite met lopen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie