Sport

Oshadix Dwedar in Real Talk: "Geld verdienen met kickboks is lastig"

foto: YouTube: NandoLeaks
  1. Newschevron right
  2. Oshadix Dwedar in Real Talk: "Geld verdienen met kickboks is lastig"

Na zes jaar afwezigheid keert de ongeslagen Oshadix Dwedar, eigenaar van platenlabel OJFamentertainment, terug in de ring voor een kickboksevenement in Almere. In Real Talk met Fernando praat Oshadix over zijn carrière als kickbokser en de reden waarom hij de sport verliet.

Weinig geld

In totaal vocht Oshadix elf keer, waarvan hij geen enkele partij verloor. Ondanks zijn succes als kickbokser, koos Oshadix een ander carrièrepad. "Ik deed het ook een beetje voor geld. Als je jong bent, denk je: je hebt talent, dus je gaat ver komen." Na verloop van tijd zag Oshadix in dat het niet zo simpel is. "Het is gewoon lastig met kickboks. Je moet lang trainen. Dan praat ik over jaren. Tien jaar. Je kan niet een jaar kickboksen en denken: ik ga meedoen aan Glory en tonnen pakken."

Platenlabel

Toen Oshadix inzag dat kickboksen geen vetpot was, besloot hij te stoppen. "Ik verdiende gewoon niks. Ik verdiende meer aan zelf kaartjes verkopen dan wat ik kreeg van de organisatie." Daarom startte Oshadix een eigen label, genaamd OJFamentertainment, met onder anderen Roxy Rosa en Djaga Djaga onder contract. "Ik ben wel blij met de keuze die ik heb gemaakt om te doen wat ik nu doe. Ik denk niet dat ik zoveel zou verdienen met kickboks."

Terugkeer

Na een afwezigheid van zes jaar heeft Oshadix nu besloten een terugkeer te maken. "Ik sport sowieso wel elke dag, maar ik kreeg altijd te horen: 'Je moet teruggaan in de ring', 'ga nog één keer' en 'je moet wel goed afsluiten'. Ik heb het nooit goed afgesloten, dus ik dacht: ja, man. Ik moet het wel doen." Op 21 mei keert Oshadix terug in de ring tijdens een evenement in Almere, genaamd Almere's Finest.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie