Sport

Voetbalbond noemt corruptie-uitspraak van Messi "onacceptabel"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Voetbalbond noemt corruptie-uitspraak van Messi "onacceptabel"

Brazilië speelt vanavond om 22:00 uur de finalewedstrijd om de Copa America tegen Peru. In de halve finale versloegen de Brazilianen hun aartsrivaal Argentinië, maar dat was volgens Lionel Messi vooral te danken aan de scheidsrechter. "De scheidsrechters gaven onzinnige gele kaarten en schakelden nooit de VAR in. Ongelofelijk, maar zo ging het de hele wedstrijd”. De kleine Argentijn verwacht overigens ook niet dat de voetbalbond er iets aan gaat doen: "Ik hoop dat de bond er iets aan doet, maar dat zal wel niet. Brazilië heeft te veel macht. Zij moesten de finale halen."

Gebrek aan respect

De wedstrijd tegen Brazilië had ook zijn invloed op de troostfinale tussen Argentinië en Chili. Lionel Messi weigerde na de winst op Chili zijn medaille op te halen: "Ik weigerde, omdat ik geen onderdeel wil zijn van deze corrupte bende en wegens het gebrek aan respect", zei Messi tegen TyC Sports. "Ze willen ons niet in de finale hebben. Het voetbal is verwoest. De corruptie en de scheidsrechters hebben ons geen kans gegeven om te genieten. Dat is de waarheid en dat moet gezegd worden."

Onacceptabele uitspraken

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL veroordeelde de uitspraken van Lionel Messi met een officiële verklaring waarin ze zijn beschuldigingen onacceptabel en ongefundeerd noemen. "In het voetbal kan je winnen en verliezen. Uitslagen en beslissingen van scheidsrechters moeten met respect worden aanvaard. Dat is sportiviteit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rode Messi

In de wedstrijd tussen Argentinië en Chili werd Messi overigens voor de tweede keer in zijn internationale carrière uit het veld gestuurd met een rode kaart. Hij kwam in aanvaring met Gary Medel, die overigens ook met rood het veld mocht verlaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie