Sport

Neymar krijgt 4,5 miljoen per jaar om te lachen naar fans

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Neymar krijgt 4,5 miljoen per jaar om te lachen naar fans

Dat Neymar een van de best betaalde voetballers ter wereld is, is bekend. Maar hoe zijn contract bij de Franse topclub Paris Saint-Germain (PSG) precies in elkaar zit, wist nog niemand. Totdat de Spaanse krant El Mundo afgelopen weekend met alle details kwam. En er zitten wat bizarre clausules in.

Money, money, money

Nadat PSG in 2017 maar liefst 222 miljoen neertelde voor de Braziliaanse balvirtuoos werd hij de duurste voetballer aller tijden, wat hij nog steeds is. Volgens El Mundo verdiende hij tot nu een bedrag van 3.611.120 euro bruto per maand, wat neerkomt op een jaarsalaris van 43.333.400 euro. Met dat loon én de transferclausule die PSG voor de Braziliaan moest betalen, komen de totale kosten op 489.228.117 euro (!).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog meer money

In het contract van Neymar zitten ook een aantal bijzondere clausules en bonussen. Zo wordt zijn salaris verhoogd naar 50.556.117 euro bruto per jaar als hij besluit een zesde seizoen in te gaan met de Franse club. Die kans is groot, aangezien Neymar in mei zijn contract tot 2025 verlengde.

Lachen naar fans

Maar dat is nog niet alles. Zo bevat het contract ook een ethische bonus om altijd te lachen naar de fans en aardig en respectvol met hen om te gaan. Daarvoor krijgt Neymar 375.000 euro netto per maand, wat neerkomt of 4,5 miljoen euro per jaar. Niet mis...

Ster advertentie
Ster advertentie