Naar homepage
Sport

Nike beëindigde samenwerking met Neymar vanwege misbruikonderzoek

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nike beëindigde samenwerking met Neymar vanwege misbruikonderzoek

Nike heeft het contract met voetballer Neymar vorig jaar beëindigd na jarenlange samenwerking. Reden was een beschuldiging van seksueel misbruik aan het adres van Neymar, afkomstig van een medewerker van Nike. Dat meldt The Wall Street Journal.

Misbruik

De Braziliaanse superster zou in 2016 een medewerker van Nike hebben geprobeerd te dwingen tot orale seks in een hotelkamer in New York. De medewerker, die Neymar en zijn entourage assisteerde bij een aantal evenementen, deelde dit met haar vrienden en collega's. Uiteindelijk diende zij volgens bronnen in 2018 een klacht in bij Nike. Het sportmerk huurde vervolgens advocaten in en startte in 2019 ook een onderzoek. Vanaf dat moment werd Neymar niet meer ingezet voor de marketing van het bedrijf.

Neymar ontkent

Neymar ontkent het hele verhaal en zijn woordvoerder heeft inmiddels ook op de aantijging gereageerd. "Neymar zal zich krachtig verzetten tegen deze ongegronde aantijgingen voor het geval er een claim wordt ingediend, wat tot dusver niet is gebeurd", laat zijn woordvoerder weten in een reactie aan de krant.

Contract vroegtijdig beëindigd

In augustus van vorig jaar werd bekend dat Nike de sponsordeal met de 29-jarige voetballer had beëindigd. Een reden werd toen niet gegeven, terwijl het contract eigenlijk nog acht jaar door zou lopen. Nu laat het sportmerk in een verklaring weten dat het weigeren van medewerking aan het onderzoek vanuit Neymar de reden was voor de breuk. "Nike beëindigde de relatie met de sporter omdat hij weigerde mee te werken aan een onderzoek op basis van goed vertrouwen naar geloofwaardige beschuldigingen van wangedrag door een werknemer", aldus Nike in een statement. Volgens de woordvoerder van de voetballer had de breuk te maken met commerciële redenen.

Ster advertentie
Ster advertentie