Sport

Ryan Gravenberch verkozen tot Talent van het Jaar in Eredivisie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ryan Gravenberch verkozen tot Talent van het Jaar in Eredivisie

Geweldig nieuws voor Ryan Gravenberch! De 19-jarige Ajacied is namelijk benoemd tot Talent van het Jaar in de Eredivisie. De middenvelder nam de zogeheten Johan Cruijff Prijs dinsdagmiddag in ontvangst op het Cruijff Court in het Amsterdamse Betondorp, waar voetballegende Johan Cruijff opgroeide.

Concurrentie

Oud-Ajacied en trainer van Ajax Onder-18 John Heitinga reikte de prijs uit aan Gravenberch. De middenvelder had aardig wat concurrentie, maar trok uiteindelijk aan het langste eind. De dertien andere spelers die kans maakten op de prijs waren zeker niet de minsten, namelijk: Jurriën Timber, Devyne Rensch, Brian Brobbey (allen Ajax), Owen Wijndal, Myron Boadu, Calvin Stengs (allen AZ), Lutsharel Geertruida, Tyrell Malacia (beiden Feyenoord), Cody Gakpo, Jordan Teze, Donyell Malen (allen PSV), Joey Veerman (SC Heerenveen) en Abdou Harroui (Sparta).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw Cruijff Court

De middenvelder volgt oud-PSV'er Angeliño op, die de laatste winnaar van de prijs was in 2019. Vorig jaar werd er geen winnaar aangewezen vanwege de voortijdige beëindiging van het seizoen door de uitbraak van corona. De laatste Ajacied die de prijs won, was Matthijs de Ligt in 2018. Als winnaar van de prijs krijgt Gravenberch nog een toffe mogelijkheid. Zo mag hij vanuit de Johan Cruijff Foundation een Cruijff Court aan laten leggen op een locate naar keuze.

Droomseizoen

Gravenberch speelt al sinds zijn achtste voor Ajax en kende dit seizoen zijn absolute doorbraak in het eerste elftal. Zo speelde hij maar liefst 47 officiële duels voor Ajax en was hij goed voor 5 goals en 6 assists. Ook debuteerde hij op 24 maart 2021 voor Oranje in de verloren wedstrijd tegen Turkije (4-2). Maar het droomseizoen van de middenvelder wordt misschien nog verlengd. Hij behoort namelijk tot de EK-voorselectie van het Nederlands Elftal.

Ster advertentie
Ster advertentie