Sport

'Zidane stopt per direct als coach van Real Madrid'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Zidane stopt per direct als coach van Real Madrid'

Zinedine Zidane (48) stopt per direct als coach van Real Madrid. Dat melden verschillende Spaanse sportkranten en een journalist van ESPN. De Fransman zou het nieuws gisteren hebben gedeeld met de spelers en leiding van club.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen winst

Dit seizoen pakte Real Madrid onder leiding van Zidane geen prijzen. Zo greep de club deze week net naast titel op de laatste speeldag en ging stadsgenoot Atlético Madrid ermee vandoor. Daarna zou de Franse coach om wat bedenktijd hebben gevraagd, maar nu lijkt zijn besluit dus definitief. Zijn contract liep eigenlijk nog een jaar. Als opvolgers worden onder anderen de namen van Massimiliano Allegri en oud-speler Raúl genoemd.

Geruchten

Zidane was twee periodes lang coach bij Real Madrid: van 2016 tot 2018 en van 2019 tot 2021. In die eerste periode werd hij met de Spaanse club drie keer op rij winnaar van de Champions League en pakte hij twee keer de landstitel.

Er gingen al een tijdje geruchten rond over de toekomst van Zidane bij Real Madrid. Bij persconferenties ontweek hij vaak vragen die daarover gingen. Toch hadden sommige spelers het gevoel dat hij zou blijven. "'Zizou' en ik hebben een goeie relatie. Hij zou het me ongetwijfeld gezegd hebben als hij zou vertrekken", aldus Real-middenvelder Toni Kroos.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie