Sport

Zinedine Zidane keert terug naar Real Madrid

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Zinedine Zidane keert terug naar Real Madrid

Real Madrid heeft Zinedine Zidane, die vorig jaar mei de club verliet, teruggehaald als trainer. Santiago Solari, wiens positie als trainer al langer onstabiel was, is ontslagen. De Argentijn coachte afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd voor het team.

geruchten

Twee weken geleden ging het gerucht dat Zidane naar het Italiaanse Juventus zou gaan. Daar speelt Ronaldo momenteel, die kort na Zidane ook bij Real vertrok. De Spaanse club bevestigt nu echter dat de gewilde trainer na minder dan een jaar toch echt terugkeert naar Madrid.

bergafwaarts

Sinds het vertrek van de Franse Algerijn ging het bergafwaarts met Real Madrid. Zowel Solari als Lopetegui kregen het niet voor elkaar. Momenteel staan ze met twaalf punten achter op FC Barcelona en zijn ze uitgeschakeld voor de Spaanse beker. Na het verlies tegen Ajax van vorige week, liggen ze ook uit de Champions League.

negen titels

Zidane stapte vorig jaar vrij plotseling op als trainer bij Real. Onder zijn tweeënhalf jaar durende leiding won de Spaanse ploeg destijds drie keer de Champions League. Ook werd Zidane als trainer één keer landskampioen, won hij één keer de Spaanse beker, twee keer de Europese Supercup en twee keer het WK voor clubs. In totaal was hij dus goed voor maar liefst negen titels.

Ster advertentie
Ster advertentie