Sport

Real Madrid-baas Pérez: 'Clubs kunnen niet zomaar uit de Super League stappen'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Real Madrid-baas Pérez: 'Clubs kunnen niet zomaar uit de Super League stappen'

Er is veel te doen geweest deze week om de Super League en het laatste is er nog niet over gezegd. Woensdagavond ging Real Madrid-baas Florentino Pérez langs bij het Spaanse radiostation Cadena SER om te praten over het project. In het interview liet hij weten dat alle clubs die een contract hebben getekend om deel te nemen aan de Super League niet zomaar uit de competitie kunnen stappen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Er zijn contracten getekend'

"Er zijn contracten getekend en daar moet men zich aan houden", zegt Pérez in het interview. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat negen van de twaalf clubs zich hadden teruggetrokken uit de competitie nadat de UEFA en voetbalfans zich negatief uitlieten over het project. Naast Real Madrid zijn alleen Barcelona en Juventus nog overgebleven. Laatstgenoemde heeft zich officieel nog niet teruggetrokken, maar gaf wel aan niets meer te zien in het project. Pérez benadrukte in het interview dat clubs niet zomaar uit de Super League kunnen stappen, maar geeft wel aan dat er mogelijk ruimte is om veranderingen door te voeren in het project. "Misschien dat er dingen worden aangepast aan het oorspronkelijke plan, maar als het aan mij ligt gaan we ermee door."

'Champions League is achterhaald'

Pérez geeft daarnaast ook aan dat hij teleurgesteld is dat het plan uit elkaar is gevallen. "We hebben drie jaar aan dit project gewerkt, maar misschien hadden we het beter moeten uitleggen." Hij vertelt onder andere dat de Champions League in zijn huidige staat achterhaald is en dat het pas interessant wordt vanaf de kwartfinales. Ook zouden volgens hem jongeren tussen de 16 en 24 jaar minder actief voetbal kijken dan voorheen. Door de belangrijkste teams in Europa samen te voegen in een competitie zou het vanaf het begin van de competitie interessant blijven. "De Champions League werkt duidelijk niet, dus we dachten dat we een competitie konden beginnen waarin de belangrijkste teams in Europa vanaf het begin van het seizoen tegen elkaar spelen."

'Financiele positie verbeteren'

Een andere belangrijke reden om de Super League te starten is volgens Pérez om de sport zo te redden van een financiële ondergang. "We zijn drie jaar met dit concept bezig geweest, vooral om ervoor te zorgen dat onze financiële positie wordt verbeterd." Ondanks alle ophef is de Real Madrid-baas bereid om alles op alles te zetten om ervoor te zorgen dat de Super League doorgaat. "Het gaat om de clubs met een ongelooflijk grote achterban. Daar kan de rest van de voetbalwereld niet zomaar aan voorbij gaan."

Ster advertentie
Ster advertentie