Sport

Dit is waarom Soufiane Touzani freestylevoetballer is geworden

foto: Instagram: TouzaniTV
  1. Newschevron right
  2. Dit is waarom Soufiane Touzani freestylevoetballer is geworden

"Je kent mijn naam en nu ken je ook mijn verhaal." Soufiane Touzani krijgt vaak de vraag hoe hij ooit is begonnen aan freestylevoetbal. Hij is inmiddels een pionier in het freestylen, maar daarvoor moest hij van ver komen. Hoe ver dat precies is, vertelde Soufiane onlangs op Instagram. Hij heeft twee foto's gepost. Op de eerste is een röntgenfoto waarop hij zijn kromme rug deelt. Daar is Touzani op jonge leeftijd aan geopereerd en daardoor heeft hij een ijzeren pin van 30 centimeter in zijn lichaam. Het grote litteken van de operatie is nog duidelijk te zien op zijn rug.

Ronaldo, Ramos en Balotelli

Touzani is dan wel geen profvoetballer geworden, maar hij heeft wel veel van hen weten te strikken voor zijn video's. Bijna alle Nederlandse sterren, maar ook topvoetballers van wereldclubs zoals Real Madrid. Bij Cristiano Ronaldo thuis probeerde Soufiane de Portugees te verslaan. Hij nam het op tegen de bikkelharde Sergio Ramos, wist zelfs Mario Balotelli in toom te houden en frustreerde Aubameyang. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Haal het beste uit jezelf

Soufiane Touzani hoopt dat zijn verhaal anderen motiveert om altijd het beste uit zichzelf te halen. Ook met een kromme rug wist hij de wereld rond te reizen en prachtige maatschappelijke projecten op te zetten in Nederland. Touzani blijft daarom dankbaar voor alles dat hem is overkomen: "Ik ben dankbaar, want dit was het begin van mijn reis. En om precies te zijn van mijn eerste video."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie