Sport

Cristiano Ronaldo opnieuw best betaalde sporter van de wereld

  1. Newschevron right
  2. Cristiano Ronaldo opnieuw best betaalde sporter van de wereld

Cristiano Ronaldo is ook dit jaar gekroond tot de best betaalde sporter van de wereld. De sterspeler van Real Madrid verdiende in 2016 bij elkaar 83 miljoen euro. Dat rekende Amerikaans tijdschrift Forbes uit. Vorig jaar was Ronaldo de eerste voetballer die op nummer één stond in de lijst van best betaalde atleten.

Sponsors

Zijn salaris bij de Spaanse voetbalclub is goed voor 52 miljoen. Sponsordeals vullen de andere 31 miljoen aan. De voetballer behaalde samen met zijn team afgelopen weekend nog de winst tijdens de Champions League-finale.

B-ballers

Van alle atleten in de top 100, is een derde basketballer in de NBA. Van hen is LeBron James van de Cleveland Cavaliers de koploper met 76 miljoen. Warriors-sterspeler Stephen Curry haalde vorig jaar 42 miljoen binnen.

Nederland

In de lijst komen geen Nederlanders voor, maar wel twee oud-Ajacieden. Zlatan Ibrahimović staat op de 28ste plaats met 24 miljoen euro. Luis Suárez eindigt met 8 miljoen minder op nummer 71 in de lijst.

Miljarden

Serena Williams is de enige vrouw in de lijst. Zij inde vorig jaar 24 miljoen euro en staat daarmee op de 51ste plek. In totaal verdienden deze 100 topatleten zo'n 3,11 miljard dollar bij elkaar.

Bekijk hier de complete top 100 best betaalde sporters van 2017.

Ster advertentie
Ster advertentie