Sport

Voetbalclubs zijn het zat en voeren actie om stadions weer vol te krijgen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voetbalclubs zijn het zat en voeren actie om stadions weer vol te krijgen

Clubs uit het betaald voetbal gaan dit weekend actievoeren om ervoor te zorgen dat hun stadions zo snel mogelijk weer vol supporters zitten. Alle spelers in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zullen voor het fluitsignaal shirts dragen met daarop letters die gezamenlijk de tekst 'stadions vol' vormen. Trainers en scheidsrechters zullen buttons dragen met diezelfde tekst.

Een derde niet genoeg

Het kabinet besloot vorige week weer publiek toe te laten. Het gaat om een derde van de capaciteit en daarnaast moeten supporters anderhalve meter afstand houden, op een stoel blijven zitten en een mondkapje dragen als ze door het stadion lopen.

Een derde van de capaciteit is volgens de profclubs veel te weinig. Daarom pleiten zij ervoor om minimaal twee derde van hun stadioncapaciteit te mogen gebruiken. "We willen niet weer een traject ingaan dat weken of maanden kan gaan duren", aldus de clubs. "Er moet vanuit Den Haag een heldere einddatum worden afgegeven, waarna we kunnen opbouwen naar volle stadions."

Petitie

Het zogeheten Supporterscollectief startte vorige week een petitie om de stadions weer vol te krijgen. Supportersverenigingen van bijna alle clubs zijn daarbij aangesloten. De petitie is al meer dan 33.000 keer ondertekend en wordt volgende week overhandigd aan politiek Den Haag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FC Twente

FC Twente heeft na overleg met supporters en sponsoren besloten om het stadion dicht te houden. Dit zal de club doen totdat in ieder geval alle seizoenkaarthouders en sponsoren naar binnen kunnen. Go Ahead Eagles overweegt dezelfde keuze als FC Twente te maken.

Ster advertentie
Ster advertentie