Sport

Italiaans jongetje (6) wint actie en ontwerpt shirt van favoriete club

foto: Pescara Calcio
  1. Newschevron right
  2. Italiaans jongetje (6) wint actie en ontwerpt shirt van favoriete club

De 6-jarige Luigi D'Agostino is op dit moment misschien wel het gelukkigste jongetje op aarde. Zijn favoriete club Pescara Calcio bedacht een actie voor de kinderen die zich thuis vervelen tijdens de coronacrisis. Ze mochten een shirt ontwerpen dat volgend seizoen gedragen zal worden. Dat was letterlijk kinderspel voor de kleine Luigi die de gelukkige winnaar werd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Honderden tekeningen

Pescara speelt in de Serie B van Italië, de op een na hoogste divisie. De club ontving honderden tekeningen van de kleine fans met als gelukkige de kleine Luigi die al zijn fantasie losliet. Op het nieuwe shirt dat Luigi ontwierp, komt onder andere de Adriatische kust terug, maar ook een dolfijn, de mascotte van de club en de kleuren van de stad. De hoofdsponsor heeft de tekening al omgezet in een shirt en zal dus volgend seizoen gebruikt worden. Pescara liet op Twitter weten: "Dit prachtige shirt, getekend door de kleine Luigi, ontving de meeste stemmen tijdens onze actie. Hij zal verkocht worden aan het publiek en gedragen worden door de spelers."

Nummer 2 en 3
Niet alleen de kleine Luigi viel in de prijzen. Ook de kleine Simone die tweede werd en Federico die op de derde plek eindigde, kregen een leuke troostprijs. Zo wordt het shirt van de nummer 2 gebruikt voor de voetbalschool van Pescara en kreeg de nummer 3 een officieel shirt thuis toegestuurd. Check de top 3 hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie