Sport

Formule 2-coureur Hubert overleden na zware crash in België

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Formule 2-coureur Hubert overleden na zware crash in België

De 22-jarige Formule 2-coureur Anthoine Hubert is zaterdag overleden na een zware crash bij de Grand Prix van België. De Fransman van BWT Arden reed op hoge snelheid in op de vangrail. Daarna reed Juan Manuel Correa hard in op de wagen van Hubert, waardoor de auto doormidden brak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hubert overleden

Anthoine Hubert werd snel naar het ziekenhuis in de buurt van het circuit Spa-Francorchamps gebracht, maar de artsen konden zijn leven niet meer redden. Hij overleed een paar uur na de crash in het ziekenhuis.

Beide benen gebroken

De wagen van Correa lag na de crash ondersteboven, maar hij heeft de horrorcrash wel overleefd. De twintigjarige Amerikaan is succesvol geopereerd in Luik. Volgens zijn team heeft hij beide benen gebroken en een pijnlijke rug, maar zijn toestand is stabiel.

respect

De race werd uiteindelijk gestaakt. De sprintrace die zondag plaats zou vinden, is uit respect afgelast. "We willen ons medeleven betuigen aan de familie, geliefden en vrienden van Anthoine en aan iedereen bij het Arden Team. Uit respect is de Formule 2-race van zondag afgelast", schrijft de organisatie.

Formule 1

In de Formule 1 wordt zondag een minuut stilte ingelast ter nagedachtenis aan Anthoine Hubert. De meeste coureurs reageren geschokt op de dood van Anthoine Hubert.

Ster advertentie
Ster advertentie