Sport

Onderzoek: Maradona werd in ziekenhuis aan lot overgelaten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Onderzoek: Maradona werd in ziekenhuis aan lot overgelaten

Voetballegende Diego Maradona, die eind vorig jaar overleed, zou volgens een onderzoek ontoereikende zorg hebben gekregen. Volgens het rapport van een medisch panel zou Maradona gedurende een "lange en kwellende" periode aan zijn lot zijn overgelaten.

'ontoereikend, gebrekkig en roekeloos'

Enkele weken voor zijn dood had Maradona een hersenoperatie ondergaan, waarbij een bloedprop was verwijderd. Kort nadat de voetballegende uiteindelijk overleed aan een hartaanval, stelde het Argentijns Openbaar Ministerie een onderzoek in om te bepalen of hij wel de juiste behandeling heeft gekregen of dat er sprake was van nalatigheid.

Volgens het medisch panel, dat de dood van de voetballegende onderzocht, zou het overlijdensproces van Maradona zeker twaalf uur hebben geduurd. "Het optreden van het team dat verantwoordelijk was voor de behandeling van Diego Armando Maradona was ontoereikend, gebrekkig en roekeloos", citeert persbureau Reuters uit het onderzoeksrapport. Hij zou twaalf uur voor zijn dood onwel zijn geworden en de onderzoekers concluderen dat zijn toestand sindsdien niet goed in de gaten is gehouden.

15 jaar cel

Het onderzoek naar de dood van Maradona richt zich op zeven personen die er mogelijk bij betrokken waren. Als zij veroordeeld worden voor onopzettelijke doodslag, kunnen ze een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie